Emina, Yaman'ın hayatına getirdiği enerjiyi Bebeğimle Elele dergisine anlattı: "Doğum yapmak kolay ama çocuk büyütmek çok zor. Yaman bize bakıyor, bizden hayatı öğreniyor, bu zor bir sorumluluk. Artık eskisi gibi yaşayamam.
Çılgınlık yapmak istesem yapamam, çünkü bir çocuğum var."

Çocukluğunuzu Sırbistan"da savaşın gölgesinde yaşadınız. şimdi Türkiye"de adeta bir peri masalı yaşıyorsunuz. Sizinki bir çeşit Benjamin Button hikâyesi mi?
- Kesinlikle! 27 yaşındayım ve yaşıtlarıma göre çok farklı yaşadım. Babamın ölümü, savaşta kalan akrabalarım, eski Yugoslavya"nın parçalanması... Ve ben yaşlandığımı değil, gençleştiğimi düşünüyorum şimdi. ınsan hayatının bir döneminde çocukluğunu yaşamalı. Oğlumla çocukluğuma dönüyorum.

Yaman"ın sizinle hiç alakası yok. Mustafa Sandal"ın oğlu belli...
- Evet, babasına çok benziyor. Doğduğunda bana benziyordu, sonra Mustafa"ya döndü. Onun çocukluk fotoğraflarının aynısı!

Siz daha çok seviyormuşsunuz demek ki! Kim daha çok severse, çocuk ona benzermiş derler ya... Gerçi, ilk görüşte aşık olan Mustafa Bey olmuştu değil mi?
- Evet, biraz garip başladı bizim ilişkimiz.

Nasıl tanıştınız?
- 2004 yılında Bodrum"a tatile gelmiştim. Orada tanıştık. Gördük birbirimizi ve Mustafa hemen aşık oldu bana. Ben biraz daha sonra oldum. Baktım çocuk gibi ruhu var. Çok enerjikti. Sohbet ettiğimiz zaman ise ne kadar olgun olduğunu gördüm ve anladım ki, o da aynı benim gibi. Zaten doğum günlerimiz de arka arkaya. Onunki 11 Ocak, benimkiyse 15 Ocak. Aynı burcuz ve enerjimiz aynı.

Hani bir adamı görürsünüz ve dersiniz ki, “Tam evlenilecek, çocuk yapılacak adam, kaçmaz!” Sizde öyle bir durum oldu mu?
- Bana değil ama ona oldu. Tanıştığımız gün, “Seninle evleneceğim ve iki çocuk yapacağım” dedi. Ben de öylece baktım...

Komik ama etkileyici...
- Evet, sonradan Mustafa"ya çok aşık oldum. Beni her gün mutlu ediyor. “Benim kocam bana onu aldı, bunu aldı” şeklinde değil ama. Ben ona sevdiği kekten yapıyorum ve aşkımı öyle gösteriyorum örneğin. Beraber sinemaya gidiyoruz, şarkı yazıyoruz. Tüm bunlar bize yetiyor.

Yaman için tam bir aşk çocuğu diyebiliriz o halde...
- Evet. Bir çocuk olduğu zaman, aşk çocuğu olmalı zaten.

ARTIK ÇILGINLIK YAPAMAM

Hamilelikte kendinizi şişman, çirkin, korkunç hissettiniz mi?
- Kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissettim. Tabii biraz kilolar artınca, “Ne zaman eski halime döneceğim” diyorsunuz.

Kaç kilo aldınız?
- Dokuz. Başlarda evde hareketsiz geçirdim. Ama yaz gelip Bodrum ve Göcek"e gidince, yüzmeye başladım ve vücudum sertleşti.

Sezaryenle doğum yaptınız. Normal doğumdan korktunuz mu yoksa?
- Ben normal doğum yapacak kadar cesur değilim.

Doğumda Mustafa Bey de var mıydı?
- Evet. Mustafa çok ağladı.

Çocuktan sonra hayatınızın kısıtlandığını düşünüyor musunuz?
- Pek sayılmaz, çünkü biz zaten dışarıya çıkmayı sevmiyoruz.

Hayatınızda neler değişti peki?
- Doğum yapmak kolay ama çocuk büyütmek çok zor. Yaman bize bakıyor, bizden hayatı öğreniyor, bu zor bir sorumluluk. Artık eskisi gibi yaşayamam. Bir çılgınlık yapmak istesem yapamam, çünkü bir çocuğum var.

Yaman"ın bakıcısı var mı?
- Evet, ama en çok Mustafa"yla biz ilgileniyoruz. Hep yanındayız.

Pimpirikli bir anne misiniz?
- Benim için en önemli şey, güvenmek. Sekiz ayda beş dadı değiştirdim! Sadece anneme ve Mustafa"nın annesine güveniyordum. Çünkü çocuk çok küçüktü. Ama şimdi bir dadımız var, benim gibi Boşnak ve benim dilimi konuşuyor.

Bir çocuk daha düşünüyor musunuz?
- ıstiyorum ama biraz zamana ihtiyacım var. ışe yoğunlaşacağım.

Dünya çapında bir star olma hayaliniz var mı?
- Elbette var ama gerçekleşmesi zor bir hayal bu. Çocuksuz, ailesiz olsam belki düşünürdüm yine...

KIZ ÇOCUK İSTEMEDİM

Hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz?
- Bir sabah alışverişe çıktım. Ama hiçbir şey beğenemedim. O sıralar şüpheleniyordum zaten. Eve dönerken test aldım ve öğrendim.

Mustafa Bey"e haberi nasıl verdiniz?
- Döndüğümde hâlâ uyuyordu. Uyandırdım ve söyledim. şaka sandı. Sonra ağladı.

Cinsiyetini öğrenmeden önce hissetmiş miydiniz?
- Hamile olduğumu öğrendiğim an biliyordum erkek olduğunu. Kız çocuk hiç düşünmedim ve istemedim. Ama ikinci çocuk için isterim.,

Gazeteport