2011 yılında Türkiye’de önlenebilir sebeplerden dolayı ölen çocuk sayısının 815 olduğunu açıklayan Gündem Çocuk Derneği, açmış olduğu Çocuk Hakları Merkezi çatısı altında bundan böyle çocuk hakları ihlallerinde sistematik olarak vaka takibi, izleme ve raporlama yapacak.

2005'ten beri çocuk hakları alanında faaliyetlerini sürdüren Gündem Çocuk Derneği'nin destekçileri, yeni açılan Gündem: Çocuk! Çocuk Hakları Merkezi’nin, çocuk hakları ihlalleriyle ilgilenirken daha örgütlü bir kuruma ihtiyaç duymalarından dolayı hayata geçtiğini açıklıyor.

Merkez çalışanları bundan böyle çocuk hakları ihlalleri konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne daha çok gidip görüşeceklerini, hükümeti ve siyaseti etkileme konusunda çalışmalarını daha örgütlü sürdüreceklerini belirtiyorlar.

Gündem: Çocuk! Çocuk Hakları Merkezi, çocuk hakları ihlalleri konusunda vakaların tek tek takip edilmesi ve sonuca vardırılması amacıyla vaka takip programını hayata geçirecek. Merkez ayrıca, çocuk haklarının çeşitli alanlarında raporlar da yayınlayacak.