Aydınlı sanayicilerin 50 yıldan beri bağlı bulundukları Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan (EBSO) ayrılarak Aydın Sanayi Odası'nı (AYSO) kurmasından sonra yönetim kurullarını da oluşturdu
Geçen hafta Meclis Başkanlığına Yalçın Pekgüzel'in seçilmesinin ardından bugün de Yönetim Kurulu Başkanlığına Ercan Çerçioğlu seçildi.
Aydınlı sanayicilerin yaklaşık 4 yıl önce imza kampanyası ile başlattıkları bağımsız oda olma girişimi geçtiğimiz haftalarda sonuç vermiş ve 600 üyenin bulunduğu Aydın Sanayi Odasının Meclis Başkanlığı'na işadamı Yalçın Pekgüzel seçilmişti.
AYSO Meclisi ilk toplantısını bugün Aydın Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda yaptı. Toplantı geçen ay vefat eden işadamı sanayici ve EBSO Aydın Şubesi Meclis Başkanı Örsdemir Balkan için saygı duruşuyla başladı. Meclis toplantısının bir diğer gündemi ise Aydın Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri oldu. Yapılan Yönetim Kurulu seçimlerine tek liste ile katılan Ercan Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası (AYSO)'nun Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
Seçimin ardından Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel; Aydın Sanayi Odası tüzel kişilik kazandıktan sonra Aydın sanayisinin daha verimli olacağı kanatinde olduğunu söyledi. Pekgüzel, “Bundan sonra oda olarak daha yüksek performanslı faaliyetler sunacağız. İlk olarak sanayi odamızda bulunan toplantı salonunu geçtiğimiz ay vefat eden Meclis Başkanımız Örsdemir Balkan'ın adını koyacağız. Türkiye'nin 12. sanayi odasını büyük zorluklarla kurduk. Bunun için Aydın'lı sanayicilere teşekkür ediyoruz. Kendilerini en iyi şekilde hizmet vereceğiz”diye konuştu.
Öte yandan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın sanayisinin gelişmesi için yeni projeler üretmeyi amaçladıklarını belirterek “15 tane meslek komitesi bulunuyor. Benim görevim bu meslek komitesini Aydın sanayisine faydalı olacak projeleri ürettirmek ve onların takibini yapmak. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmaları bu dönemde arttırarak yürüteceğiz. Bağımsız sanayi odası gücünün arkamızda olması nedeniyle daha güçlü bir çalışma ortamı içersinde yer alacağız. 600 kayıtlı sanayicimiz 30 meclis üyemizle Aydın sanayisinin büyümesi, ekonomiden daha fazla pay alması için çalışıp istihdamı artırıcı faaliyetlerin içerisinde olacağız. Ayrıca Aydın sanayisinin aleyhinde olan bir teşvik politikası var bununla da mücadele edeceğiz” dedi.
Yapılan seçim sonunda Aydın Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Çerçioğlu'yla birlikte, Mustafa Yılmaz Güngör, Mustafa Cılızoğlu, Mustafa Takmaklı, Ahmet Günver, Mehmet Küçük, Alper Bülent Koç, Ali Şimşek ve Mehmet Yunus Şahin yönetim kurulunda görev aldılar.