Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Memet Elkatmış, Gölbaşı'nda bulunan silahları değerlendirdi. Elkatmış, İbrahim Şahin'in geçmişteki sorgusunu anlattı, Baykal'a mesaj yolladı:

Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Memet Elkatmış, CNN Türk'e telefon bağlantısı yoluyla açıklamalarda bulundu.

Elkatmış, Gölbaşı'nda bulunan silahların Susurluk bağlantısını değerlendirdi.

Elkatmış'ın açıklamaları özetle şöyleydi: "Biz bunları biliyorduk. Kayıp silahların menşei İsrai şirketinde alınan silahlardı. İfadesini aldığımız İbrahim Şahin, bu silahları doğruladı ancak bu devlet sırrı diyerek sorularımızı yanıtlamayı redetti.

Yani bir takım kayıp silahlar vardı. Bu silahlar işte bugün teker teker çıkıyor. Gecekondularda, gömülmüş olduğu arazilerde, köprü altlarına atılmış vaziyette.. Bu silahların ne kadarı kayıp bugün eminiyet ve askerlerimiz tarafından araştırılmalıdır.

Birde ülkenin bazı şehirlerinde tehlike durumunda çıkarılması düşünülen silahlar vardı. Bu gizlilikte artık ortadan kaldırılmalı. Bu silahlar tek tek belirlenip tespit edilmeli. Devlet sırrı kılıfı altında yapılan usulsüzlükler de ortadan kaldırılmalı.

Artık Susuzluk gibi karanlık dönemler olmamalı. Kimse bu işin avukatlığına da soyunmamalı. Kimse dokunulmaz değildir. Hukuk gerçeği ortaya çıkarılacaktır. Rahmetli Ecevit de bunu dile getirmişti. Kontrgerilla yapılanması ile ilgili konuya dikkat çekmişti. Artık demokratik bir ülke olduğumuzu ortaya koymalıyız."

KAYIP SİLAH DAVASI

Hospro Şirketi'nce, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilen 10 adet 9 mm Mikro Uzi, 10 adet Süper Mg, 11 adet 22 kalibre Baretta marka tabanca ile bu tabancalara ait susturucular ile 1 adet AL 50 Hv roketatar özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Önce bu silahların 32 milyon dolara satın alındığı açıklandı. Ancak daha sonra bu silahların hibe edildiği açıklandı. Silahlar eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin döneminde kayboldu. Silahlar ile ilgili eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile eski Emniyet Genel Müdür Danışmanı Mehmet Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu 6 kişi yargılanmıştı. Bu kişiler yargılandı İbrahim Şahin hapisle yargılandı ama dava zamanaşımından düştü. Korkut eken bu silahların nerede kullanıldığını söylesem savaş çıkar demişti. İbrahim Şahin'in Mehmet Ağar'ın çok yakınındaki isimlerden olduğu söyleniyor.


HABER 7