Çağdaş Ağrılılar Dayanışma ve Yardımlaşma, Kültür Derneği Lokalinde düzenlenen 5. olağan genel kuruluna 180 üyeden 94’ü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Nurettin Urkşaş yaptı.
Tek listeyle girilen 5. olağan kongrede ilk olarak 2011 yılına ait genel bütçe görüşüldü. Daha sonra 2011 yılına ait yapılan ve alınan yardım ile bağışlar görüşüldü. Dernek üyelerinin durumları gözden geçirilirken, yeni üyelerin kabulü yapıldı. Denetim Kurulu raporu okundu ve Tahmini Bütçe açıklandı. Daha sonra ise 2012 yılında yapılacak bağış, yardım ve dernek durumu hakkında görüş ve fikir alış-verişinde bulunuldu. 94 kişinin katılımıyla gerçekleşen kongrede ise 3. kez başkanlığa Hüseyin Artan başkanlığındaki liste seçildi. 4. olağan genel kurulda Artan’la görev alan Yönetim ve denetim kutulunda bu seçimde değişim oldu. Hasan Artan başkanlığında Çağdaş Ağrılılar Dayanışma ve Yardımlaşma, Kültür Derneği yönetimine Bahattin Güzel, Kürşat Urkşaş, Cengiz Güzel, Gürsel Yıldırım, İlhami Yıldız, Ömer Aydın, Yılmaz Güzel ve Abdulbahri Kotan seçildi. Denetim Kuruluna ise Oktay Çanakçı, Tuncay Yolcu ve Yavuz Güzel seçildi.
Başkan Hasan Artan, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle yardım ve bağışlarda bulunacaklarını dile getirerek; “2 yıllık yeni görev süremde en büyük hedefimiz kendimize ait bir dernek binası sağlamaktır. Yönetim kurulu üyelerimle bu yönde çalışmalar sürdüreceğim. Bu yıl ayrıca kültürümüzü yansıtacak folklor ekipleri ve kültürümüzü tanıtacak bir gece yapmayı da düşünüyoruz” dedi.