Dernek Başkanı Havva Çetintürk ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Rektör Birincioğlu"nu başarı dileklerini sunup, her zaman yanlarında olduklarını belirttiler.
Rektör Birincioğlu"na dernek hakkında bilgi veren Havva Çetintürk, 1973 yılında kurulan derneğin Aydın'ın en eski derneği ve sivil toplum kuruluşu olduğunu, tarihi eser zengini Aydın"ın tanıtımı için çalıştıklarını söyledi. Çetintürk, antik kentlerin ve tarihi eserlerin restore edilerek turizme kazandırılmasının Aydın ekonomisine canlılık kazandıracağını da belirtti.
Aydın"ın bünyesinde, 21 antik kenti bulunan ender illerden biri olduğunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, böylesine zengin bu topraklarda yaşayanların fakir olamayacağını söyledi. Aydında enerji, jeotermal, turizm ve tarihi eserlerin ilin gelişmesindeki önemi anlatan rektörü Birincioğlu, “Amerika"da kuzey güney savaşları olarak bilinen alanlar 15 dolara geziliyor. Benzeri ve eşi bulunmayan Arsenal bu anlamda turizme kazandırılmalıdır. üniversite olarak kazılara gereken önem ve desteği vereceğiz” dedi.
Dernek yönetimi ziyaret sonunda ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.