Zeynep’in vedası
 
Arman Hoca, evlatlarını canından çok severdi. Vefatından kısa süre önce “Onun için yaşamak istiyorum” dediği küçük kızı Zeynep, babasını son yolculuğuna uğurladı.
 
Tedavi gördüğü hastanede Çarşamba günü hayatını kaybeden gazetemizin yazarı, iktisat profesörü ve gastronom Prof. Dr. Arman Kırım dün son yolculuğuna uğurlandı. Kırım’ın cenazesi Teşvikiye Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kemerburgaz Göktürk mezarlığında dualarla denfedildi. Yaklaşık 1.5 senedir gazetemizde Business sayfasını yöneten 57 yaşındaki Kırım, uzun zamandır kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Arman Kırım’ın cenazesine; annesi Ayşe Kırım, eşi Yudum Kırım, çocukları Çağada, Ceylan ve Zeynep Kırım, kardeşleri ve çok sayıda akrabası ile Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, TGRT HABER TV Genel Yayın Yönetmeni Bülend Ayanoğlu, Ekonomi Servisi Müdürümüz Adil Küçük, yazarımız Mustafa Selçuk, Business Sayfasının Editörü Necmettin Öksüz, TİM eski Başkanı Oğuz Satıcı, Coton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz’ın yanı sıra birçok iş adamı, gazeteci ve ekonomi dünyasının önde gelen simaları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
 
KENDiSiNE DOYAMADIK
 
Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Arman Hoca’nın iş ve ekonomi dünyasında yeri zor doldurulacak birisi olduğunu söyledi. Albayrak, “Arman Bey’e gazetemizde özel bir sayfa hazırlamayı teklif ettik, o da bizi kırmadı ve Türkiye’nin ilk iş sayfasını birlikte oluşturduk. Biz 1.5 yılda kendisine doyamadık, okuyucularımız da doyamadı. Ekonomi konusunda çok bilgili ve kültürlüydü. Okuyucularımızdan çok sayıda tebrikler aldık. Vefat haberine bütün okuyucularımız üzüldü. Son anına kadar da hastaneden hasta yatağından bize yazı gönderdi. Mekanı cennet olsun” dedi.
 
KiTAPLARI REKOR KIRDI
 
Ömrünün son anına kadar yazılarına ara vermeyen Prof. Dr. Arman Kırım, ilköğrenimini doğum yeri olan Söke’de gördü. Orta ve liseyi Bornova’da, dönemin adıyla İzmir Koleji’nde (Bugünkü ismi BAL) yatılı olarak okudu (1965-1972). 1976 yılında ODTÜ İşletme bölümünü, 1978 yılında İngiltere’de Leeds University Ekonomi bölümünde yüksek lisans (MA) çalışmasını bitirdi.
 
1981-1984 yılları arasında İngiltere’de University of East Anglia’da gelişme ekonomisi alanında doktora (PhD) yaptı. 1986 yılında ODTÜ İşletme bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Bir yıl sonra, Kasım 1987’de Doçent oldu. 1995 yılında “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi” ödülüne layık görüldü. Yurt dışı ve yurt içi bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 2003 yılında yayınladığı ‘Mor İneğin Akıllısı’ isimli iş kitabı, Türkiye’de bütün zamanların en çok satan iş kitabı oldu.
 
Türkiye