Türkiye, tam 8 gün önce Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremle sarsıldı. Afet bölgesinde yaralar sarılmaya devam ederken, "yaşam-ölüm" hattında ortaya çıkan haberlere bir yenisi daha eklendi. Depremden dakikalar önce dünyaya "Merhaba" diyen Armağan bebeğin, farkında olmadan ailesinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Herkes hastanede olduğu için depremle birlikte enkaz yığınına dönen evde kimsenin olmaması faciayı önledi.


HEMEN ÇADIRA YERLEŞTİRİLDİLER

Geçtiğimiz Pazar günü, depremin yaşandığı dakikalarda, Van Devlet Hastanesi'nde umut dolu bir telaş yaşandı. 2 çocuk annesi Züleyha Gönen, depremin gerçekleşmesinden hemen önce bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ailenin yeni üyesi dünyaya gözlerini açtığında, tüm Türkiye yasa büründü. Yaşanan felakete inat, hayatta kalmayı başaran bebek ve ailesi, hemen Kızılay görevlilerince, Erciş Şehir Stadı'na kurulan çadır kente yerleştirildi.

İSİM BABASI KIZILAY...

Gönen ailesinin deprem sırasında hastanede bulunması ise bir şansı da beraberinde getirdi. Deprem, yüzlerce insanın evi gibi, Gönen ailesinin evini de yerle bir etmişti. Ailenin afetin yaşandığı dakikalarda hastanede bulunması ise can kaybının yaşanmasına engel oldu. Gönen ailesi, Türk Kızılayı görevlilerinin önerisiyle, yaşamı simgeleyen bebeklerine "Armağan" adını verdi. Ailesine can veren Armağan'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

'ÇOCUKLARIM AÇIKTA KALMADI'

Doğarken anne-babasını ve 2 ağabeyini hayata bağlayan Armağan, ailesiyle birlikte çadırda yaşamaya başladı. Muhammet ve Murat isminde iki kardeşi bulunan Armağan ve ailesinin giyim ve sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları temin edildi. Yeni doğmuş bebekleriyle hastaneden ayrılıp evlerine döndüklerinde enkazla karşılaştıklarını söyleyen anne Züleyha Gönen, bir yandan hayatta kaldıkları için şükrettiklerini bir yandan da her şeylerini kaybetmenin şokunu yaşadıklarını ifade etti. Gönen, "Allah devletimizden razı olsun. Sıcak bir yere kavuştuk. Küçücük bebek ne yapacak diye çok kaygılanmıştım. Kızılay görevlileri bizi bulup çadır kente yerleştirdi. Çocuklarım açıkta kalmadı. Hastanede değil de evde olsaydık şimdi yaşamıyorduk" dedi. (takvim)