Kuşadası Turist Rehberleri Derneği (KURED), tarafından organize edilen "Arkeoloji Günleri 2008" kapsamında; Aydın"daki Tralles Antik Kenti"ne gezi düzenlendi. İzmir'in Torbalı ilçeindeki Metropolis Antik Kenti'ne gezi düzenlendi. Ege Bölgesi"ndeki 5 antik kentte gerçekleşen 4 Antik kentte gerçekleşen arkeoloji bulunmasının üçüncüsü de büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan isteyen rehber ve arkeoloji dostu yaklaşık 50 kişi otobüslerle Kuşadası'ndan Aydın"daki Tralles Antik Kenti"ne gitti.
Arkeoloji Günleri kapsamında Magnesia, Metropolis, Tralles, Phokaia ve Claros"u içeren "Arkeoloji Buluşması" gezilerinin ilki Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesindeki Magnesia antik kentine, ikincisi ise İkincisi ise İzmir"in Torbalı ilçesindeki Metropolis Antik Kenti"ne düzenlenmişti. KURED'in organize ettiği üçüncü gezi ise Aydın yakınlarında bulunan Tralles antik kentine gerçekleştirildi. Burada, Tralles Antik Kenti kazıları başkanı Prof. Dr. Abdullah Yaylalı kazılar hakkında etkinliğe katılanlara ayrıntılı bir sunum yaptı. Arkeoloji Günleri 2008 etkinlikleri 24 Eylül"de Foça"daki Phokaia antik kentine yapılacak gezi ile devam edecek. Burada, kazı başkanı ve Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Özyiğit tarafından katılımcılar kazılar hakkında bilgilendirilecek. " Arkeoloji Günleri 2008 " Ekim ayında Claros antik Kenti"ne yapılacak gezi ile son bulacak. Antik Claros kenti hakkında ise, Kazı Başkanı Prof. Dr. Nuran Şahin kazı çalışmaları hakkında bir "Claros Sunumu" yapacak.
Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar, Arkeoloji Günleri adı altında, Aydın ve İzmir'in paha biçilmez değerdeki 5 arkeolojik sit alanını rehberlere ve tüm arkeoloji dostlarına tanıtmayı ve bu ören yerlerini seyahat acentelerinin ilgi ve bilgilerine sunmayı hedeflediklerini söyledi. Magnesia, Metropolis, Tralles, Phokaia ve Claros"u içeren "Arkeoloji Buluşması" gezilerinin ilk üç ayağını tamamladıklarını belirten Karapınar, " 5 antik kentteki kazıların ülkemiz arkeologları tarafından yürütüldüğü ve "yabancı kazı başkanlarının bilgi paylaşımındaki cimrilikleri karşısında kazı başkanlarımızın bilgi paylaşma cömertliklerinin takdir edilmesi gerekmektedir. Bu etkinliklerimizin temel özelliği, kazılara ilişkin en son gelişmeleri bizzat çok kıymetli kazı başkanı profesörlerimizden öğrenecek olmamızdır” dedi.