Kayseri"de geçen hafta iş aramak için yaya olarak yola çıkan ve ayakkabılarını ayağı donan arkadaşına veren Süleyman Karakoç"un, donan parmakları ameliyatla kesildi.
      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Develi ilçesinde günlük işlerde çalışan Mustafa Yılmaz (39) ile Süleyman Karakoç (30), 24 Aralık Pazartesi günü yeni bir iş bulmak umuduyla Kızılören beldesine gitmek için yaya olarak yola çıktı.
      Bir süre kardaki izleri takip ederek yürüyen Mustafa Yılmaz ile Süleyman Karakoç, Kızılören beldesine 8 kilometre uzaklıktaki Alihoca Yaylası"nda mahsur kaldı.
      Mustafa Yılmaz, karla kaplı yolda donarak hayatını kaybederken, çıplak ayakla Kızılören beldesine ulaşmayı başaran Süleyman Karakoç, jandarma ekiplerince Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.
      Donarak hayatını kaybeden Mustafa Yılmaz"ın cesedi ise olaydan bir gün sonra jandarma ekiplerince bulundu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edilen Süleyman Karakoç, daha sonra Kayseri Devlet Hastanesine sevk edildi.
      Ayak parmakları, ayak bileğine kadar donduğu için kangren teşhisi konulan Süleyman Karakoç, ameliyat edildi. Yapılan ameliyet sonucu Süleyman Karakoç"un ayak parmaklarının tamamı ayak bileğine yakın noktadan kesildi.
      Ameliyatı yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Tuhan Kurtulmuş, AA muhabirine, hastanın kendilerine geldiği sırada ayak parmaklarının tamamen donduğunu söyledi.
      Damarları yeniden açmak için yaptıkları tedaviden sonuç alamadıklarını ifade eden Dr. Kurtulmuş, "Hastamızın donarak kangren olan parmaklarını kesmek zorunda kaldık. Süleyman Karakoç"un tedavisi devam ediyor. Üst bölümde donan damarların bir bölümünü yeniden çalıştırmaya çalışıyoruz.
      İleride ikinci bir ameliyat yapmamız da gerekebilir" diye konuştu.
      Dr. Kurtulmuş, parmaklarını kaybeden Süleyman Karakoç"un tedavisinin sürdüğünü, ayağın kalan bölümünün de kesilme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.
     
     "ARKADAŞIMI KURTARMAK İSTERKEN PARMLAKLARIMI KAYBETTİM"
      Kayseri Devlet Hastanesi Ortapedi Servisi"nde tedavisi süren Süleyman Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem arkadaşını, hem de parmaklarını kaybettiği için büyük üzüntü ve acı çektiğini anlattı.
      Birlikte yola çıktığı arkadaşının daha sonra ölüm haberini aldığını kaydeden Karakoç, şunları söyledi:
      "Mustafa Yılmaz"ın eski olan ayakkabıları yolda parçalandı. Bir süre yalın ayak yürüyen arkadaşım, ayakları donunca yürüyemedi. Ben ayağımdaki ayakkabıyı akadaşıma verip çıplak ayakla yola devam ettim.
      Tam 6 saat acı içerisinde ağlayarak yürüyüp Kızılören"e vardım. Bana çay içirip yardım ettiler, ama ayaklarım donmuştu. Arkadaşımı bulmalarını söyledim, ancak gece karanlığında bulunamadı. İş bulmak isterken hem arkadaşımı, hem de ayaklarımı kaybettim. Hala çok acı çekiyorum ve gizli gizli ağlıyorum. Bu benim kaderim, ne yapayım. Bir işim olsaydı karda kışta iş bulmak için yola düşmezdik."