Olay, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi Avcılar mevkiindeki zeytinlik arazide meydana geldi. Veysel Baş, yakın arkadaşları olarak bilinen Emel Ö. (31) ve Salih Ş. (30) ile birlikte içki içmek için zeytinliğe gitti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar birlikte alkol aldığı 2 arkadaşı, çıkan tartışmada Veysel Baş'ı önce kemerle boğmaya çalıştı. Amaçlarına ulaşamayan şahıslar, Baş'ın üzerine yanlarında getirdikleri tineri döküp ateşe verdi. Vücudunun büyük bir bölümü yanan Baş, cep telefonu ile sağlık görevlilerine bilgi verdi.
 
Veysel Baş, önce Edremit Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da İzmir'deki donanımlı bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Emel Ö. ile Salih Ş. ise Veysel Baş'ın intihar girişiminde bulunduğunu öne sürdü.
 
Vücudunda ağır yanıklar bulunan Veysel Baş'ın cenazesinin, yakınlarının bulunduğu İstanbul'a gönderileceği öğrenilirken, gözaltında tutulan Emel Ö., bugün Edremit Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.
Edremit'e bağlı Zeytinli beldesinde annesi ile birlikte ikamet eden Veysel Baş'ın şizofren ağabeyi Fahri Baş, 2008 yılında babası Mustafa Ali Baş'ı öldürüp cesedini parçalara ayırmıştı. Şahıs, valize koyduğu organlarla kardeşlerini ziyarete gittiği İstanbul'daki bir simitçide yakalanmıştı. Mustafa Ali Baş'ın bedeninin kalan parçaları Zeytinli'deki evinin banyosunda bulunmuş ve olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.