Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde 26 Ocak'ta yürüyüş yaptığı mendirekte dev dalgaya kapılarak kaybolan Senem Kasap için yapılan arama çalışmaları durduruldu. Senem Kasap'ı şimdi üniversiteli arkadaşları sahil boyunca arıyor.
Fındıklı'da mendirek üzerinde resim çektirirken yüksekliği 5 metreyi bulan dalgaların gelmesi üzerine denize düşerek kaybolan Rize Üniversite Büro Yönetimi bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Senem Kasap için çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan arama çalışmaları sona erdi. Yapılan aramaları yetersiz bulan Senem'in arkadaşları, kendi aralarında gruplar kurarak çalışma yapmaya başladı. Üniversiteliler, 'Kendi aramızda kararlaştırdık ve aramaların yetersiz olduğu kanaatine vararak çevre ilçelerde bulunan kıyı bölgelere bakmaya karar verdik. Dalgıçlar, denizin içine baktılar. Bizce dalgalar onu kıyı bölgelerdeki kayalıkların mağaralarına sıkıştırdı” dediler. Artvin'in Arhavi ilçesi sahilinde de tarama yapan 15 kişilik grup aramalarda bir sonuç elde edemedi. Aramalarını sürdüreceklerini söyleyen gençler 'Senem bir yerden çıkacak, sabırsızlıkla arkadaşımızı arayacağız, bir gün mutlaka onu bulacağız' diyerek vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Üç boyutlu kamera
FIndIklI Kaymakamı Hakan Alkan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kötü hava şartları dolayısıyla şu anda arama çalışması yapılmadığını, havanın düzelmesiyle birlikte kıyıdan yeniden arama çalışmalarına devam edileceğini söyledi. Senem'in bulunması için üç boyutlu kamera ile arama yapılması için girişimlerde bulunduklarını, ancak şu an için bir sonuç alamadıklarını anlatan Alkan, şöyle konuştu: 'Genç kızın denize düştüğü ilk iki gün büyük dalgaların olması nedeniyle denizde arama yapılamadı. Sadece karadan arama yapılabildi. Üçüncü gün itibarıyla deniz polisi ve sahil güvenlik dalgıçlarımız üç gün boyunca denizde arama çalışmalarına katıldılar. Onun dışında Karadeniz Dalgıçlar Kulübü'ne bağlı 10 kişilik özel ekip geldi, ancak onlar da bir sonuç alamadılar. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Trabzon Su ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden bir araştırma gemisi de trol ağı ile dip taraması yaptı. Ancak bundan da bir sonuç alınamadı.'