Dünya futbolunun en büyük kulüplerinden River, play-out’ta Belgrano’ya boyun eğip 2. lige düştü. Taraftar, stadı ve kenti yaktı. 2 kişi ölürken, 38’i polis 106 kişi yaralandı. R.Plate-Boca süperclasico maçları da artık rafa kalktı.
 
LİG tarihinde 33 şampiyonluğu bulunan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan River Plate’in küme düşmesi Arjantinli ekibinin taraftarlarını çıldırttı. Belgrano’yla  düşmemek için play-out oynayan kaybeden River, tarihinde ilk kez küme düştü. Arjantin’in en köklü kulübü River’ın düşmesiyle takıma gönül verenler ortalığı birbirine kattı. Maç bitmeden futbolculara yabancı cisim fırlatan taraftarlara polis gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ederken olaylar saha dışına taştı.
 
Çıkan olaylarda bir kişi kalp krizinden ölürken bir kişi de intihar etti. 68’i taraftar, 38’i polis olmak üzere 106 kişi yaralandı. Emniyet olayları yatıştırmakta büyük güçlük çekti.
 
Boca taraftarı cenaze töreni yaptı
 
 Başkent Buenos Aires’in sokaklarını birbirine katan taraftarlar, onlarca aracı ateşe verdi, dükkanları yağmaladı. 50’den fazla taraftar gözaltına alınırken, River’in düşmesiyle artık R.Plate-Boca Juniors derbileri de rafa kalktı. Ezeli rakiplerinin düşmesine sevinen Boca Juniors taraftarları ise cenaze töreni yaptı. Arjantin’de bir yılda 19 maçlık 2 sezon oynanıyor. Apertura (Açılış) ve Clausura (Kapanış) ligi. Küme düşecek takımlarda son 3 yılın yani 6 sezonun sonuçlarına bakılıyor. Aldığı puan, oynadıkları maç sayısına bölünerek, ekiplerin ortalama puanı belirleniyor. Son 2 düşüyor,  17. ve 18 olan takımlar play-out maçları oynuyor.