Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Sokaktaki insan kadar cezaevindeki insanın da hayatından, can güvenliğinden sorumluyuz.'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Hatay’da ilk olarak Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.

Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan isyan sonrasında meydana gelen yangında hayatını kaybeden 13 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Yardımcısı Arınç, olayı değerlendirdi. Gece Şanlıurfa’da yaşanan acı olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Arınç, adli suçluların bulunduğu koğuşlarda meydana gelen kavga ve tartışma sonunda yatakların ve yorganların yakılması suretiyle olayın bu noktaya geldiğini söyledi.

Şuan için 13 kişinin boğulmak suretiyle vefat ettiğini söyleyen Bülent Arınç, “Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sabah erken saatlerde Şanlıurfa'ya gitti. Orada hem olay hakkında idari ve adli soruşturmayı takip edecek, hem de cenazelerle ilgili işlemlerin yapılmasına nezaret edecekler. Bu sebeple Adalet Bakanımızın bugün aramızda bulunamadığını hepimiz biliyoruz. Ben bütün milletimize geçmiş olsun diyorum, ölenlere rahmet diliyorum. Biz sadece sokaktaki insanın değil cezaevindeki insanın da hayatından, can güvenliğinden sorumluyuz. İstenmeyen bir olaydır. Bu hale gelmesinden fevkalade üzgünüz.” şeklinde konuştu.

Miraç Kandili'nin idrak edildiği bir gecede cezaevinde böyle bir olayın meydana gelmesinden ötürü derin üzüntü duyduğunu dile getiren Arınç, “Dileriz ki son olsun. Hayatını kaybeden insanımıza buradan rahmet dilemiş olalım. Tabi bakanlarımız olaya nezaret edeceklerdir. Gün içerisinde belki açıklamaları olacaktır, bunları birlikte takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Başbakan Yardımcısı Arınç, ziyarette ayrıca Suriye’de yaşanan olayları ve bu olayların Türkiye’ye yansımasını değerlendirdi. Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle başta Hatay olmak üzere Kilis, İslahiye ve diğer kamplara katılmak mecburiyetinde kalan, hayat endişesiyle Türkiye'ye sığınanlara insani yardımda bulunulduğunu söyleyen Arınç, “Hatay'da bulunanların sayısı da 8 bine yaklaşmıştır. Türk hükümeti Türk milletini temsilen ülkemize gelen bu insanlara, kadın, çocuk, erkek, insani yardımda bulunmakta. Hatta açtığımız okullarda öğretmenler tarafından eğitimi vererek, onların eğitim imkânları bile gözetmektedir.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ney hediye etti.
Arınç, daha sonra Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etmek üzere Hatay Valiliği'nden ayrıldı.