Bülent Arınç, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve Nurdan Koşar çiftinin kızı Eda ile işadamı Halil ve Şükran Pekcan çiftinin oğlu Ahmet Pekcan'ın nikah törenine katıldı. Manisa Anemon Otel'de düzenlenen nikaha Arınç'ın yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, siyasetçiler, işadamları, Koşar ve Nurdan ailelerinin yakınları ve davetliler katıldı. Eda Koşar ve genç işadamı Ahmet Pekcan'ın nikah şahitliğini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Namet Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa OSB Başkanı Sait Türek, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Hüseyin Tanrıverdi yaptı. Çiftin nikahını ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kıydı. Ergün, genç çifte birbirlerine destek olmalarını tavsiye ederek, mutluluklar diledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, nikah töreninde yaptığı konuşmada genç çifti kutlayarak, "Arif Koşar ve Halil Pekcan herkesin yakından tanıdığı iki değerli insandır. Esnaflıklarından bu yana kendilerini tanıyor ve takdir ediyorum. Çok genç yaşta bugün evlilik hayatına adım attılar. Allah mutluluklar versin. Ömür boyu sevgi içinde yaşasınlar. Dünyada mutlu bir hayat sürenler, doğru hayat sürenler, yanlış iş yapmayanlar, ahirette birbirlerinin arkadaşı olur, orada arkadaşlıklarını devam ettirirler.A llah birbirinden güzel hayırlı evlatlar nasip etsin. Bu konuda ayı verenler var ben onlardan değilim. Allah gönüllerinden geçtiği kadar çocuk versin. Bu gençler peygamberimizin sünnetini yerine getiriyor. İkisi de 1990 doğumlu maşallah çok gençler. Zaten usul esas budur. Nasibi çıktığında hayırlısı ile evliliğe evet demektir. Toplum hayatını ayakta tutan ailenin güçlü temeller üzerinde yükselmesidir. Bunlara çok ihtiyacımız var. Bizim toplumumuzu yeni sağlıklı nesillerle devam ettirecek olan, aile huzurlarını tüm topluma yayacak olan bu gençlerdir" ifadelerini kullandı.

Arif Koşar'ın Milli Takım Futbol Federasyonu'nu ayakta tutarak başarıdan başarıya sürüklediğini belirten Arınç, "Milli takım Fatih Terim geldikten sonra tozu dumana kattı. Şimdi önünde Amerika'sı var. Onu da yenerse önü açık. Hele hele milli takımımızı Soma'da yaşanan faciadan sonra Soma'ya götürüp şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmekle, aileleriyle kucaklaşmakla örnek bir davranış sergilediler. Milli takımımızı Soma'ya getiren de o güzel görüntüleri 76 milyona gözyaşı ile izleten de Arif arkadaşımız"diye konuştu.

Konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Cengiz Ergün'ün ikinci dönemde de kazandığını hatırlatan Arınç, "Onu da huzurlarınızda tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Çok güzel kişiler şahitlik yaptı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasının ardından nikah cüzdanını Eda Nur Koşar'a verdi.