Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Abdulkadir Selvisizi sevmiyor mu?" sorusu üzerine kahkaha attı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakanlık için adı geçen Arınç, "Ben bu işin içinde yokum. Herkes hesabını ona göre yapsın" dedi.
Başbakanlık için gönlünden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğini söyleyen Arınç, "Başbakanlık için en uygun isim Gül'dür" dedi.

Arınç gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi:

EN İYİ İSİM GÜL'DÜR

"Benim şahsi arzum odur ki Sayın Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız olacaksa bu partiye güçlü bir figürün gelmesi ve ön planda hizmet etmesine ihtiyaç var. Eğer kabul ederse ve uygun görürse bu iş için en iyi isimlerden birisi Sayın Abdullah Gül'dür. Ama maalesef bir takım densizlerin dedikoduları, gıybetleri onu da belki bir noktaya getirmiş olabilir ki '2015 sonrasına dair hesabım yoktur' demek zorunda kaldı."

TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR KİM?

Bülent Arınç'ın gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Kimin Başbakan olacağı konusunda kimin başbakan olacağı konusunda konuşan genç arkadaşlar var. Bunlar tecrübesiz arkadaşlar" demesi kuliseleri karıştırdı.

İddialara göre Arınç'ın "tecrübesiz arkadaşlar" diyerek işaret ettiği ancak isim vermediği isim, Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan.

ADAY 29 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

"Kimin Başbakan olacağı konusunda kimin başbakan olacağı konusunda konuşan genç arkadaşlar var. Bunlar tecrübesiz arkadaşlar."

"ALLAH RAZI OLSUN NE KADAR İHTİYACIMIZ VAR"

Soru için söz isteyen gazetecinin Arınç'a "Sayın Bakanım ben sizi biraz rahatlatayım" demesi üzerine Arınç gazeteciye, "Tabi Allah razı olsun, ne kadar ihtiyacımız var." diyerek cevap verdi.

ARINÇ'A KAHKAHA ATTIRAN SELVİ SORUSU

Ardından sorusuna geçen gazeteci "Sayın bakanım 1. sorum Abdulkadir Selvi sizi sevmiyor mu?" diye sordu. Bu soru üzerine hem gazeteciler, hem de Arınç kahkaha attı.

Ardından soruya cevap veren Bülent Arınç, "Abdülkadir Selvi çok sevdiğimiz arkadaşımızdır. Kendisine de buradan selamlarımızı iletelim. Bazen insan en sevdiğine sitem ediyor. Madde madde yazınca çok dikkatimi çekti. 1 şu. 2 bu. Üçüncü de yok. Bunların hiçbirisi kimin başbakan olacağı bilgisini vermiyor. Bunların hepsi bir değer, hepsi bir değer olduğu için AK Parti'de önemli yerlerde bulunuyorlar, ama senaryoları bugünlerde bu şekilde dillendirmenin bir gazeteci refleksi olduğunu düşünelim" dedi.