Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'yi kabul etti.

Görüşmenin başlangıcında konuşan Arınç, Ricciardone'ye yeni görevinde başarılar diledi.

Ricciardone'nin Türkiye'de daha önce görev yaptığını okuduğunu ve dinlediğini belirten Arınç, ''Türkiye'yi tanıyorsunuz. Bizim Amerika Birleşik Devletleri ile çok eskiden bu yana müttefiklik, dostluk ilişkilerimiz var. Sayın Obama da bizi model ortaklık örneği olarak göstermişti'' dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da güçlü olacağını umduğunu ifade eden Arınç, ''Sizin bu konuda çabalarınızın önemli olduğunu biliyorum. İnşallah bu ilişkilerimizi güçlendirme konusunda da Türkiye ile ABD arasındaki her türlü ilişkilere olumlu katkılarınızı bekliyoruz'' diye konuştu.

Büyükelçi Ricciardone ise Türkçe yaptığı konuşmasında, kendisinin yaklaşık 11 yıl önce Türkiye'de bulunduğunu belirterek, yeniden geldiğinde Türkiye'nin her alanda ne kadar geliştiğini gördüğünü ve şaşırdığını söyledi.

Türkiye'nin güvenlik, demokrasi ve insan hakları başta olmak üzere her alanda çok olumlu bir şekilde geliştiğini vurgulayan Ricciardone, ''Aynı zamanda ilişkilerimiz daha da önemli olmuş bence. Çok önemli ortak menfaatlerimiz bellidir. Sizinle işbirliği yapmak, sizinle daima temasta kalmak istiyorum, rica ediyorum'' dedi.

Görüşme konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşti.

A.A.