Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'nın turizm bölgesi ilan edildiğini açıklarken yeni 10 bakanlık kurulacağını belirterek o bakanlıkların isimlerini açıkladı.
 
Arınç, kendisine bağlı kamu kurumlarını sayarken ilişkili kurumlar arasında en baştaDanıştaygeldiğini vurgulayarak, "Danıştayla birbirimize ne kadar yakınız hepiniz tahmin edebilirsiniz" diye konuştu.
 
Seçim bölgesi Bursa'da, Fan Clup tarafından Almira Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Arınç, seçimler öncesinde çarpık yapılaşma yapan vatandaşların şefaat beklediklerini, ancak belediye başkanlarının kararlı olduklarını söyledi. Bursa'nın Turizm Bölgesi ilan edilmesi yönündeki kararın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığına dikkat çeken Bülent Arınç, şehrin hava ulaşımında atağa kalkacağını kaydetti.
 
"DANIŞTAY'LA BİRBİRİMİZE NE KADAR YAKINIZ; TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ"
 
Siyasi hayatını özetleyen Arınç, kendi bakanlığına bağlı kamu kurumlarını sayarken bazı kurumları unuttu. Arınç'ın, "Anadolu Ajansı, TRT, Basın İlan Genel Müdürlüğü var. 8-9 kurum var. İnanın yorgunluktan unutuyoruz. İşte onların hepsi bana bağlı" demesi salonda gülüşmelere sebep oldu. Devlet yönetiminde bakanlıklara direkt bağlı kurumların yanısıra bakanlıklara bir de ilgili ve ilişkili kurumlar olduğunu anlatan Arınç şöyle devam etti: "Direk bağlı kurumlar var, ilgili kurumlar var, bir de bunlar yetmezmiş gibi ilişkili kurumlar var. İlişkili kurumlar arasında en başta Danıştay geliyor. Danıştay ile birbirimize ne kadar yakınız tahmin edebilirsiniz."
 
"BAYINDIRLIK BAKANLIĞI KALDIRILIYOR"
 
Bakanlıklar düzeyinde yapılacak çalışmanın yarın veya önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacağını hatırlatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın kaldırılacağını kaydetti. Arınç, "Bayındırlık Bakanlığı yerine Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı kuruluyor. Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı gibi bakanlıklar kuruluyor. 3-4 tane tüyo yeter, burada basın mensupları var" dedi.