Öğrencilerden 23'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Alambeyli Köyü İlköğretim Okulundaki öğrenciler teneffüste okul bahçesine çıkarak oynamaya başladı.
Bu sırada öğrencilerden bir grup, bahçenin kenarındaki arı yuvasının yanına gitti.

Öğrencilerden bazıları ellerindeki çubukla yuvayı bozdu. Bunun üzerine çok sayıda arı, bahçede oyun oynayan öğrencilere saldırdı. Arılar, öğrencilerden 40'ını ve öğretmen Turgut Orkar'ı çeşitli yerlerinden soktu.

Okul yönetimi tarafından Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilerden 23'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi. Öğrencilerden 17'si ise bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Yaralılardan Enes Lale (12), Emre Tanrıkuloğlu (8), Dilek İzci (13) ve Duran Yeniay'ın (9) vücutlarından 20 tane arı iğnesi çıkarıldığı bildirildi.

SUNGURLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURSUN: GÖZLEM ALTINDA BULUNAN 17 ÖĞRENCİ TABURCU OLDU

Çorum'un Sungurlu Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Alambeyli köyü İlköğretim Okulunda arıların saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan ve hastanede gözlem altına alınan 17 öğrencinin taburcu edildiğini belirterek, çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Dursun, Alembeyli köyünde teneffüsteki bir grup öğrencinin bahçenin yakınında bulunan arı yuvasını bozmaları üzerine arıların öğrencilere saldırdığını belirtti. O sırada nöbetçi öğretmen Turgut Orkar'ın, ceketini çıkararak arılara müdahale ederek çocukları okul içerisine aldığını bildiren Dursun, bu sırada öğretmenle birlikte 40 öğrencinin çeşitli yerlerinden arılar tarafından sokulduğunu ifade etti.

Okul yönetimi tarafından öğrencilerin hemen sağlık ocağına götürüldüğünü, burada yapılan ilk müdahalenin ardından öğrencilerin Sungurlu Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirten Dursun, şöyle konuştu:

''17 öğrencimiz hastanede bir süre gözlem altında tutuldu. Ben bizzat hastaneye giderek çocukları ziyaret ettim. Doktorlardan durumları hakkında bilgi aldım. Çocuklar herhangi bir alerjiye karşı tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler. Hepsi evlerine gitti. Yalnız okul yönetimi, bu öğrencileri bir hafta boyunca yakından takip ederek, herhangi bir olumsuz durum olması halinde hemen sağlık kuruluşlarına götürecekler. Şu an için endişelenecek bir durum yok. Çocuklarımızın hepsinin sağlık durumu gayet iyi.''
Dursun, hastaneye kaldırılan öğrencilerden Enes Lale (12), Emre Tanrıkuloğlu (8), Dilek İzci (13) ve Duran Yeniay'ın (9) vücutlarından 20 adet arı iğnesi çıkarıldığını kaydetti.

Arıların saldırısı sonucu yaralanan 40 öğrenciden 23'ü tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 17 öğrenci ise gözlem altına alınmıştı./sabah