Arı peteğinde 'Allah' ism-i celalinin yazılmış olduğunu haber alan Mardin halkı ve civar köylüler, peteği görmek için Yayla Köyü'ne akın etti. 25 yıldır Kafkas arı yetiştiriciliği yapan Nimet Uygur, Ramazan ayında vatandaşların bal ihtiyacını karşılamak için 5 aydan beri Sultan Şeyhmus civarında dağlık alanda bal üretimi yaptığını belirtti. Uygur, arıların bal yaptığı petekleri kontrol ederken Arapça 'Allah' yazan peteği gördüğünü söyledi. 25 yıllık arıcılık mesleği boyunca ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Uygur, şunları ifade etti:

"Petekteki yazının ne kadar bir zamanda oluştuğunu tahmin etmek mümkün değil ama 5 ay içinde gerçekleştiğine inanıyorum. Daha önce yumurtada, hayvanlarda, doğada bu olayların yaşandığına şahit oldum. Ama arı peteğinde ilk defa gördüm. Manevi iklimin yaşandığı bu aylarda, özellikle Ramazan ayının yaklaşması ile bu da Allah'ın insanoğluna bir işareti ve bir lütfudur. Bu olayı duyan Mardin halkı ve civar köylüler peteği görmek için buraya akın ediyor. Hatıra kalsın diye bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Bu peteği satmayı düşünmüyorum. İnsanlara ibretlik olsun diye saklayacağım."

Peteği görmek için Yayla Köyü'ne gelen Rıdvan Fidan ise Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah'ın 'Yeryüzünde bütün canlılar Allah'ı tesbih eder' sözünün arılarda tecelli ettiğini söyledi.

Fidan, "Burada da arıların aşka gelip Allah'ı zikrettiğine şahit olduk. Bu günlerde manevi günlerin yaklaştığı Ramazan ayına yaklaşırken, bunlarla gözle görülür bir şekilde bizi coşku ile karşıladığına şahit oluyoruz. Kelimeler bunun için yetersizdir. Allah'ın bir takdiridir diye düşünüyorum." dedi.