Üst üste hatalı goller yiyen Beşiktaş'ın file bekçisi Hakan Arıkan, Schuster'e dinlenmek istediğini söyledi. Ancak Alman hocanın yanıtı net oldu: Benim 1 numaram sensin. Wien'de de sahada olacaksın...

Önce Fenerbahçe derbisinde, sonrasında da Antalyaspor maçında hatalı gollere neden olan Beşiktaş"ın genç kalecisi Hakan Arıkan, teknik direktör Bernd Schuster"le özel bir görüşme yaptı. Bu sezon başındaki performansıyla A Milli Takım"a kadar yükselen 28 yaşındaki Hakan, hocasından affını istedi. Tecrübeli oyuncu, “Kötü bir dönem geçiriyorum. Takıma zarar vermek istemiyorum. İzin verirseniz, bir maçlığına affımı istiyorum” dedi.

Schuster güven verdi

Ancak Bernd Schuster, öğrencisini şu sözlerle ikna etti: Her zaman bir numaralı kalecimiz sensin. Her oyuncunun olduğu gibi, sen de formsuz günler geçiriyor olabilirsin. Bunu da kenarda ya da tribünde bekleyerek aşamazsın. Oynaman gerek. Aksi takdirde bu süre daha çok uzar. Yeteneklerin ortada. Futboldan başka bir şey düşünme. Teknik heyetin ve arkadaşlarının sana güveni tam... Bu arada sezon başında Beşiktaş ile sözleşme yenilerken, “1. kaleci olmak istiyorum” diyen Hakan"ın, böyle bir istekte bulunması yadırgandı.

Orhan Yıldırım/Fanatik