Değişik çalışmaları ve arıların çalışması ve yaşam tarzları konusunda yaptığı değişik araştırmalarla Ege Bölgesi"nde arıyla özdeşleşen Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, Aydın"da arıcılık müzesi kuracaklarını belirtti. Kurulacak olan müzeye malzeme toplama çalışmalarının başladığını kaydeden Kılıç, kurulacak müzeye gezenlerin hem arıcılık tarihi hem de arıların yaşantısı hakkında detaylı bilgiye sahip olacaklarını söyledi.
Ege"de yıllardır hem arıcılık yapan hem de meslektaşlarına öncülük eden aynı zamanda Karina Arıcılık Firması"nın sahiplerinden Kadir Kılıç, Aydın-İzmir karayolu üzerine kurulacak müzede, aynı zamanda ülkenin milli değerlerinin de tanıtılacağını söyledi. Türk arıcılarının, iklimsel ve ekonomik sorunlarının dışında bir sorunu olmadığını ancak sektöre en büyük darbeyi sahtecilerin verdiğini kaydeden Kadir Kılıç, kurulacak olan müzede gerçek ve sahte bal konusunda da halkın bilinçlendirileceğini söyledi.
Arıcılardan ve aile büyüklerinde arıcılık yapmış kişilerden kurulacak müzeye malzeme desteği beklediklerini ifade eden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, “Amacımız arıcılığın dünü ve bugününü herkese tanıtabilmek. Bu nedenle malzeme toplamaya başladık. Elinde eski dönemlere ait arıcılık malzemesi bulunan vatandaşlarımız ve özellikle arıcılarımızdan bu müzeye destek bekliyoruz” dedi.
Kurulacak müzede, işçi, ana ve bey arıların gizemli yaşamlarının da işleneceği bildirildi.