Didim Ziraat Odası Zeytinciliğin gelişmesi için açtığı kurs ve eğitimlerin dışında şimdi de Arıcılığın ilçede ve köylerde gelişmesi için yeni bir hamle başlattı. Akköy"de başlayan kurs 5 gün süreyle 8"er saat olarak verilecek ve kursa katılanlar sınava tabii tutulacak. Sınav geçenler ise Eğitim belgesi verilecek. Bu kapsamda açılan Arıcılık kursunun açılışı Akköy"de yapılırken, Kursun açılışına Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Akköy Muhtarı Halit Dülgeroğlu ve kursiyerler katıldı.
Kursta konuşan Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe kursun köy muhtarı ve Ziraat Odasının destekleriyle açıldığını kaydederken, kursun Akköy"de açılmasının nedeni olarak ta “Akköy"ümüz büyük bir köy ve gelişmesini üreticimizin köylümüzün kalkınmasını istiyoruz. Bu anlamda çabalarımız var ve sizlerde burada öğreneceğiniz bilgilerle bilinçli arıcılığı öğreneceksiniz. Köyümüzün iklimi ve doğa şartları da buna elverişli…Kursumuza ilgi şu an için iyi, kursumuz köyümüze ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Kursta konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin ise Akköy"ün doğası ve tabiatı ile Arıcılık için uygun bir yer olduğunu kaydederken “Artık Çiftçilikle köylülük farklı şeyler; çiftçilik bir meslek olarak algılanması lazım. Bende köylüyüm ama bir zeytin dalında zarar oldu mu çiftçimiz bana gelip Başkan bu ne olmuş diye soruyor. Bundan sonra bilinçli ve bilgili çiftçilik önemli…Bu kursta köyümüzde ya da Didim"de bu işi yapacaklar açısında açılmış bir kurs, sırf sertifika almak için kursa gelmeyin. Bilinçlenin ve bilgilenin. Biz oda olarak bu kursu önemsiyoruz.”dedi.
Akköy Muhtarı Halit Dülgeroğlu ise “Geçmişten bu güne tarihsel bir köy olan köyümüzde eskiden tütüncülük vardı ama bu sona erdi. Artık köyümüzde değişik türlerde çiftçilik yapılması için çalışıyoruz. Bu kursun sonunda köyümüzde bölgede arıcılık yapılması köylümüze değişik şekilde kaynak yaratılması bizleri mutlu eder. Bunun içinde köyümüzde geniş kapsamlı kooperatif kurma fikrimiz var ve bunu da hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Kursun açılış konuşmalarının ardından Söke İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan Tekniker Mustafa Yalın tarafından Arıcılıkla ilgili olarak bilgiler aktarıldı. -iha