AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş’ün de konuk olduğu piknikte Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, milletvekillerine sektöre olan katkılarından dolayı arıcılar adına teşekkür etti.
Dünyanın en önemli bal üretim alanları arasında yer alan Güzelçamlı ve Milli Park’ın, özel bir firmanın tekeline verilmesinin AK parti Aydın Milletvekillerinin girişimleri ile önlendiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın piknikte arıcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Sayın Milletvekillerimizin yoğun gayretleri sonucu sektördeki endişeli bekleyiş sona erdi. Güzelçamlı dünyanın en önemli bal üretim merkezlerinden biridir. Maalesef burası bir firma tarafından, yetkilere yanlış bilgi sunularak ele geçiriliyordu. Bize göre yanlış olan bu kararı başta Çevre ve Orman Bakanlığımız olmak üzere yetkililere iletilmesi için AK parti Aydın Milletvekillerimizle Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Sonunda bölge arıcısının en önemli alanlarından bir olan Güzelçamlı’nın bir firmanın tekeline verilmesini önledik. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren milletvekillerimize arıcılarımız adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Aydın’ın turizm ve sanayi şehri olmasının yanında en önemli özelliğinin tarım şehri olduğunu ve tarımda da arı ve arıcılığın ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Her ne olursa olsun, yanlış bulduğumuz bir şeyi desteklememiz söz konusu olamaz. Aydın’da binlerce vatandaşımızın arıcılık yaparak ekmeğini kazandığını ve bu bölgenin sektör için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz ama biz görevimizi ve Aydınımız için yapılması gerekeni yaptık” dedi.
Arıcıların bu sorunun çözümü için uzun süredir çalışan Milletvekili Semiha Öyüş ise, Arıcılara ve Birlik Başkanı Zeki Altın’a teşekkür ederek, “Partimizin adı zaten Adalet ve Kalkınma Partisi. Bizler her zaman adaletten ve kalkınmadan yanayız. Bize göre bu alanın sadece bir firmanın tekeline verilmesi adaletli olmadığı gibi bölge arıcısının üretimine ve dolayısıyla kalkınmasına engel teşkil edecek bir husustu. Sayın Başkanımız ve Arıcılar Birliği Yönetimi bizi olayı anlattı, biz de yapılması gerekeni yaptık” diye konuştu.
Daha sonra arıların konakladığı bölgeye çıkan Milletvekilleri ve arıcılar, bir süre kovanları ve arıların çalışmalarını izlediler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg