Aydın Arıcılar Birliği başkanı Kadir Kılıç, uzun süren mücadeleler sonucu arıcıların da çiftçi statüsüne kavuşturulduğunu, ancak bazı sorunları halen aşamadıklarını söyledi.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü kapsamında arıcılara ipoteksiz kefilsiz kredi kullandırıldığını ve bu işlemin banka müdürlerinin insiyatifine bırakıldığını belirten Kılıç, Aydın"da arıcıya karşı sadece Kuşadası Ziraat Bankası"nın iyi yönde insiyatif kullandığını bu nedenle Ziraat Bankası Kuşadası Şubesi"ne arıcının müteşekkir olduğunu söyledi.

Aydın"da arıcılığın ciddi bir uğraş haline geldiğini ve bayanların yanı sıra Doğay ile iç içe yaşamak isteyen emeklilerin de eğitim alıp arıcılık sektörüne atıldığını belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, “Birçok ülkede polinasyonu sağladığı için tarımın vazgeçilmez unsuru olarak görülen arıcılık ülkemizde de son yıllarda gelişmeye başladı.

Sektör ülke ekenomisine ciddi katma değer sağlarken, işsizlik sorununa da sağladığı istihdam ile çözüm üretmeye başladı. Çeşitli kurumlarla yaptığımız işbirliği ve eğitim faaliyetleri sonucu Aydın"da bu zamana kadar hiçbir geliri olmayan çok sayıda vatandaşımız arıcılık yapmaya başladı.

Ancak bu vatandaşlarımız üzerinde arısından başka hiçbir mal varlığı olmadığı için devletin sağladığı imkanlardan faydalanamıyor. Ziraat Bankası Aydın İl Genelinde Kuşadası Şubesi hariç hiçbir şubesinde kefilsiz ipoteksiz arıcıya kredi kullandırmıyor.

Yetkililerden arıcıya yönelik iyi yönde insiyatif kullanmasını bekliyoruz. Kuşadası"ndaki yetkililere de teşekkür ediyoruz” dedi.