Destekleme kapsamına Sır alma, süzme bal dinlendirme tankı ve bal süzme makinelerinin destekleme kapsamında olduğunu kaydeden Altın, 3 Temmuz itibariyle başlayan müracaat işlemlerinin 1 Ağustos itibari ile sona ereceğini belirtti.

Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programına alınan arıcılık makine ve ekipmanlarının desteklenmesi hakkındaki tebliğin resmi gazetede yayınlandığını belirterek, arıcıları konu hakkında bilgilendirdi.

Desteklemelerin amacını ‘Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak’ olarak açıklayan Altın, “Desteklemeler kapsamında 27 kalem ürün destekleniyor. Bu ürünler arasında biz arıcıları ilgilendiren kalemlerde var. Bu kalemler; Sır alma makinesi, süzme bal dinlendirme tankı ve bal süzme makinesi. Destekleme kapsamındaki bu ekipmanlardan faydalanmak isteyen arıcılarımız için başvuru süresi 3 Temmuz itibari ile başlamış bulunmaktadır. 1 Ağustos 2012 günü mesai bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine müracaat yapılabilecek” dedi.

Başvuru için istenen belgeler hakkında da bilgi veren Zeki Altın, “Başvuru için öncelikle dilekçe, hibe başvuru formu, makine-ekipman bilgi formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, çiftçi kayıt sistemi belgesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bütün arıcıların desteklemelerden faydalanmasını isteyen Zeki Altın, arıcıların girdi fiyatlarının düşmesi için devletin sağladığı imkanlardan faydalanması gerektiğini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png