Mevsim nedeniyle Afyon Bolvadin"e giden arıcıların Kaymakam"ın sert tutumları ve bazı yerlerdeki Orman İşletme Şefleri"nin zorunlu bağış toplaması nedeniyle arıcıların zor duruma düştüğünü belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç “Arıcılarımızı adeta "Deli Dumrul Vergisine" bağlayan sayın Kaymakam"ın ve çeşitli yerlerde bulunan Orman İşletme Şeflerinin bu tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.
Konuyla ilgili Bolvadin Kaymakamı ile de görüşüp bu zorunlu bağış toplama işinden vazgeçmesini istediklerini ifade eden Aydın Arıcılar Birliği Bakanı Kadir Kılıç, “Sayın Kaymakamı bizzat kendim aradım. İçişleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü genelgelerini hatırlattım. "Buranın başbakanı da kanunu da yönetmeliği de benim" diyerek bizi tersledi. Sayın Kaymakamın bu tutumu tüm arıcıları üzmektedir” dedi.
Arıcılık faaliyetinin sadece bal üretimi olarak algılanmaması gerektiğini, arıcılığın tarımın olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, “Orman Genel Müdürlüğü "Arcılara her türlü kolaylığın sağlanması" yönünde genelge yayınlamasına rağmen, arıcılardan konakladıkları yerlerde Orman İşletme şeflikleri bize kolaylık sağlayacağı yerde, büyük paralar istemekte ve her türlü zorluğu çıkarmaktadır. Oturma izin evrakları imzalanmadığı için arıcılar, 7 gün içerisinde almaları gereken oturma izin belgesini alamıyor. 7 günden sonra da güvenlik güçleri arıcıyı sıkıştırarak arılarını kaldırmasını isteyerek masrafın artmasına neden oluyor. Özellikle Afyon Bolvadin Kaymakamlığı neTarım Bakanlığı"nın ne de İçişleri Bakanlığı"nın genelgesine dikkate almadan, gezginci arıcılardan kovan başına 2 lira para istemektedir. Bu paraların makbuz da "Bağış" olarak kesiliyor. Arıcıların bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.
İddiaların gerçeği yansıtmadığını blirten Afyon Bolvadin Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, "Biz kimsede zorla bağış toplamıyoruz. Ama bağış yapan olduysa makbuzunu kesip bağışını almışızdır" dedi.