Arıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den seçildiği belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade etti. 
     Beldede ciddi hizmet atağı başlattıklarını, bin 600 nüfuslu beldenin kaderini değiştirdiklerini anlatan Arıcı, şöyle konuştu: 
     ''Yerel iktidarla genel iktidarın buluşmasının en güzel örneklerinden birinin yaşandığı Bıyıklı'da başlatılan altyapı çalışmaları Aydın'ın bir çok beldesini şimdiden kıskandırıyor. 2010 yılı yatırım programında Aydın genelinde belde olarak tek altyapı, kanalizasyon, yağmur suyu, arıtma projesinin hayata geçirilmesi halkımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Arıtma tesisi ile 7 milyon liraya mal olacak çalışmalara başladık. Bizler gelip geçiciyiz, önemli olan beldemize hizmet kazandırmak.'' 
     Arıcı, belediye başkanlığını devraldığında, belediyenin 1 milyon 736 bin lira borcu bulunduğunu, borcun 700 bin lirasını ödediklerini anlatarak, şöyle devam etti: 
     ''Bir yandan ekonomik olarak ayakta kalmaya çalışırken bir yandan da beldemizin kalkınması için, daha modern bir belde olabilmesi için neler yapabiliriz araştırmasına girdik. Belediye olarak hazırladığımız projelere hükümetten destek bulmakta milletvekillerimizin çabaları bize umut oldu. Projeler için Bıyıklı-Ankara arasında mekik dokuduk. Yılmadan usanmadan Beldemizin hizmet fakiri olduğunu anlatmaya çalıştık. Nihayet Ankara, Bıyıklı'nın sesini duyunca yaklaşık 7 milyon liralık altyapı projemize onay aldık.'' 
     Bıyıklı Belediyesi'nin altyapı çalışmaları devam ederken makine parkının zenginleştiğine de dikkat çeken Arıcı, Çevre ve Orman Bakanlığının gönderdiği arazi tipi arazözün yanı sıra, yeni çöp toplama aracı, Sağlık Bakanlığının gönderdiği tam donanımlı ambulans ve Koçarlılı hayırsever iş adamı Murat Küçükoğlu'nun bağışladığı cenaze nakil ve yıkama aracının hizmete girdiğini kaydetti. 
     Arıcı, Koçarlı çıkışında yıllardır sorun olan bataklığın da kurutulduğunu belirtti.