1 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğin temsilde adaleti sağlamaktan uzak olduğunu belirten Altın, “Yönetmeliğin daha adil şekilde hazırlanmasını bekliyoruz” dedi. 
Nisan ayında yayımlanan yönetmelik ile Merkez Birliğinde illeri temsil edecek delegelerin belirlenmesi belli çerçevede Merkez Birliğinin yetkisine bırakıldığını kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, “Buna göre Merkez Birliği her 50 üye için bir delege seçilmesini benimsemişti. Yönetmelikte yapılan son değişiklik ile, üye sayısı 500’e kadar olan il birlikleri 6 delege, üye sayısı 501-1000 arası olan il birlikleri 7 delege; üye sayısı 1001-5000 olan il birlikleri ise 8 delege seçecekler. Böyle bir yönetmelik, akıl ile, izan ile açıklanamaz. Bu yönetmeliğe göre 100 üyesi olan bir il birliği, Merkez birliği için 6 delege seçerken, 5000 üyesi olan il birliği ise ancak 2 üye fazlalığı ile 8 üye seçebilecek. Böyle temsil olmaz. Böyle bir oran ile temsilde adalet sağlanamaz. Bu adaletsiz oran bir an önce düzeltilmelidir” dedi. 
Bir yanlışlık sonucu böyle bir düzenlemenin yapıldığına ve bu yanlıştan dönüleceğine inandığını belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın açıklamasının devamında; “Seçim sistemimizde illerin çıkaracağı milletvekili sayıları seçmen sayılarına göre belirleniyor. İller bu orana göre milletvekili çıkarıyor ve illeri seçmen sayısına göre Ankara’da temsil ediyorlar. Bizim de illerden seçilen delegeler, Merkez Birliği yönetim kurulunu seçiyorlar. Söz gelimi 50 üyesi olan bir il birliği merkezde 6 delege ile, 5000 üyeli bir il birliği de ancak 8 üye ile Merkez Birliği yönetim kurulu seçimlerine katılacak. Bu adil ise, Hakkari 6 milletvekili ile, İstanbul da 8 milletvekili ile temsil edilmeli. Böyle bir şey mümkün mü? Elbette değil. Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bu oranın bir an önce adil bir seviyeye indirilmesini, temsilde adaleti sağlayacak makul, anlaşılır, savunulabilir bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.