Kütahya Simav"da küfürlü ve argo konuşmaların önüme geçmek isteyen kaymakamlık, polisten de destek alacak. Polis çarşıda, pazarda, kahvede küfredeni görünce uyaracak

Kütahya Simav"da küfürlü ve argo konuşmaların yaygınlaşması, Kaymakam Yüksel Ünal ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Küfür ve argonun engellenmesi için din adamları, öğretmenler ve emniyet mensuplarından yararlanılmasına karar verildi.
Simav"da küfürlü ve argo konuşmaların engellenmesi ve bu konuda alınacak caydırıcı önlemlerin görüşülmesi için kaymakamlıkta yapılan toplantıda konuşan Ünal, ilçede göreve başladığı günden bu yana dikkatini çeken en önemli konunun halkın "ninni söyler" gibi küfürlü ve argolu konuşması olduğunu söyledi. Ünal, bu durumun ilçede yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyerek toplumda büyük bir rahatsızlığa yol açtığını belirtti.
Küfürlü ve argo konuşmalardan en fazla zarar gören kesimin çocuklar olduğunu dile getiren Yüksel Ünal, kötü konuşma alışkanlığını büyüklerinden model alan çocukların bu durumu normalleştirerek sağda solda bilinçsizce küfür edebildiğini anlattı.

"Müsamaha göstermemeliyiz"
KaymakamÜnal, “Bu duruma daha fazla müsamaha göstermemeliyiz. Küfürlü ve argo konuşmaları önlemek, uygulanabilir somut çözüm önerileri belirlemek ve bu önerilerin planlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla burada toplandık” diye konuştu. İlçe genelinde küfürlü ve argo konuşmalara son vermek amacıyla yapılan toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, şöyle konuştu:
“Din görevlileri konuyu bulundukları her platformda gündeme getirecek. Okullarımızda da öğretmen ve idarecilerimiz öğrencileri sık sık uyaracak. Emniyet mensuplarımız da küfürlü ve argo konuşmada bulunan vatandaşlarımızı çarşı, pazar ve kahvede, gördükleri her yerde uyaracak. Alınan önlemlerin hayata geçirilmesi için ben de daha büyük çaba harcayacağım... Alınan sonuçları da kamuoyuyla paylaşacağım.”

milliyet