Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'dan İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan milli yıldız Arda Turan, dün gece Star Tv'de yayınlanan Matrax programına telefonla bağlandı. Son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çeken Arda "Hem Türk halkına hem Kürt halkına kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese sesleniyorum. Lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz" dedi.

Radyocu Zeki Kayahan Coşkun'un sunduğu Matrax programına telefonla bağlanan Arda Turan, İspanya'da çok hoş karşılandığını ifade ederek "Ülkemi utandırmayacağımı düşünüyorum. Benim için Türkiye'ye benzer bir karşılama oldu. her şeyden Önce özel hayata ve kişiliğe saygı var burada. Bugün ülkemizin insanları daha duygusal insanlar." dedi.

"GALATASARAY'I HİÇBİR ŞEYLE KIYASLAMAM"

Programın konuklarından Ufuk Özkan'ın "Galatasaray mı büyük? Atletico Madrid mi?" sorusuna yanıt vermekte zorlanan Arda Turan " Ben her zaman Galatasaray taraftarıyım. Bu böyle bakılacak bir durum değil ama gerçekten Avrupa'nın en büyük kulüplerinden bir tanesine geldim. Galatasaraylıyım ve Galatasaray'ı hiçbir şeyle kıyaslayamam." dedi.

ARDA TURAN'DAN BARIŞ ÇAĞRISI

Son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çeken Arda "Uzakta olduğum için ülkemin kıymetini daha çok anlıyorum. Benim ülkemin toprakları çok güzel. Bu ülke toprakları her zaman yaşamak için, savaşmak için değil. Bütün Türkiye halklarına sesleniyorum. Hem Türk halkına hem Kürt halkına kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese. Lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz" diyerek barış çağrısı yaptı.

Arda Turan bu sözleri sonrasında stüdyodaki herkes tarafından alkışlandı.