Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Arda Turan'ın maçın çok sert geçtiği ve sürekli tekme yediği iddialarına yanıt verdi. Arda'nın başka takımlar hakkında açıklamalar yapmasını eleştiren Çalımbay, "O kendi işine baksın" dedi.

Süper Lig"de 24. haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray"ı 2-1 mağlup eden Eskişehirspor"un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Best FM'de yayınlanan Özkan Öztürk"ün hazırlayıp sunduğu “Futbol Vadisi” programında, Eskişehirspor"un oynadığı futbolu eleştiren Galatasaray"ın kaptanı Arda Turan"a yanıt verdi. Tecrübeli hoca, kendisine sürekli tekme atıldığını ve maçın çok sert geçtiğini belirten Arda Turan"ın sözlerini şöyle değerlendirdi.

“Arda"nın söyledikleri, Galatasaray kaptanının yapmaması gereken açıklamalardı. O kendi oyununa ve takımına bakacak. Karşıdaki takımı eleştirmesine veya konuşmasına gerek yok. Biz Galatasaray ile ilk defa oynamıyoruz. Bu Galatasaray"la oynadığımız 4"üncü maçımız. 3 galibiyet 1 beraberliğimiz var Galatasaray"a karşı. Ayrıca Arda iyi bir futbolcu. Tabii ki markaj olacak. Arda gibi bir oyuncuyu rahat bırakmamız mümkün değil.

Ayrıca Arda"ya bizden hiç kimse ne kasıtlı bir şekilde tekme atar ne de saygısızlık yapabilir. Bizim Galatasaray"a çok büyük saygımız var. Ama sahanın içinde tabi ki mücadelede gereken şeyler yapılacak. Arda Avrupa maçlarında oynadığı zaman Avrupa"daki oyuncular ona sert girdiği zaman çıkıp böyle bir şey söyleyebiliyor mu? Söyleyemiyor.O yüzden Arda"nın Galatasaray kaptanı olarak kendine yakışanı yapması gerekiyor. Bence konuşmasına gerek yok. Arda Türk futbolu, Milli Takım ve Galatasaray için gerekli bir oyuncu. Belki biz diğer takımlara göre daha sıkı bir markaj uyguladık. Bu da gayet normal yani. Rakibin durdurulması için tabi ki sıkı bir markaj olacak. Arda"nın bunlara alışık olması gerek. Avrupa"ya transfer olmak istiyor. Bunlara alışık olmazsa Avrupa"da nasıl futbol oynayacak? Avrupa"da bundan çok daha sert futbol oynanıyor.”

"MAÇ DAHA FARKLI BİTERDİ"

Çalımbay, Galatasaray karşısında alınan galibiyeti “Bu maçı bizim için önemli bir maçtı. Ya yukarı oynayacaktık ya da ortalarda bir yerlerde kalacaktık. Takım olarak bu maça iyi hazırlandık.Arkadaşlarımız çok iyi motive oldu. Tabi ki maçın başında iki takımda pozisyon üretmekte zorluk çekti ama Galatasaray ile oynuyoruz ve çok iyi bir forvete sahip. Ama biz normal oyunumuzu oynayarak 2 gol bulduk. Belki 2-0"dan sonra biraz daha dikkatli olabilseydik maç daha farklı bitebilirdi. Maalesef sonlara doğru biraz sıkıntı yaşadık. Ama neticede kazandık” şeklinde değerlendirdi.

"G.SARAY'A KARŞI TAKIM OYUNU ŞART"

Galatasaray"ın çok iyi bir takım olduğunu ve iyi oyuncuları bulunduğunu belirten Rıza Çalımbay, “Galatasaray çok dikkat edilmesi gereken bir takım.Bireysel yetenekli oyunculara sahip. Onlara presten çok, takım oyunu oynamak gerekiyor. Savunmamızda eksik oyuncuların olması bizi bu maçta etkiledi ama eskisi gibi değiliz. İlk yarıda olsa sıkıntı yaşardık ama şu an onların yerine oynayan arkadaşlarımız iyi oynuyorlar. Takıma artık bir güven geldi. Önümüz açıldı. Önümüzdeki maçları üstümüzdeki takımlarla oynaycağız. Bu da bizim için bir avantaj. Kazanırsak çok iyi yerlere gelebiliriz” dedi. - vatan