G.Saray'da son günlerde Arda Turan ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Geçen sezon üzerinde oluşan baskı ve taraftar tepkisi sebebiyle sarı-kırmızılı kulüpten ayrılmayı kafasına koyan ancak Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle geri adım atıp, “Avrupa hayallerimi erteledim” açıklaması yapan Arda Turan, yönetimin kendisine sunduğu sözleşme uzatma teklifine olumlu cevap vermedi.

Peki, bu yeni sözleşme teklifi nasıl gelişti? Arda'yı uzun süredir kadrosuna katmak isteyen ve G.Saray'ın kapısını 2 defa çalan Atletico Madrid, geçtiğimiz hafta yıldız futbolcunun menajeri Ahmet Bulut aracılığıyla, sarı-kırmızılı yönetime 13 milyon euroluk yeni bir teklif sundu.

YILDA 3 MİLYON 200 BİN EURO

G.Saray Başkanı Ünal Aysal da, bu teklifi Fatih Terim'le paylaştı. Terim'in oyun planında önemli rolü olan genç kaptanı bırakmayacağını bildirmesi üzerine yönetim, Arda'ya “Mukaveleni 2017 yılına kadar uzatalım” dedi.

Bu hamleyle Arda'nın gelen tekliflerden dolayı kafasının karışmasını önlemek isteyen yönetim, yılda 2 milyon 400 bin euro alan genç yıldıza, 800 bin euroluk zamla 5 yıllık mukavele önerisinde bulundu.

Bu cazip teklife “Evet” demesi beklenen Arda, yönetimi şaşırttı. Her fırsatta “En büyük hayalim Avrupa'da oynamak” diyen genç kaptan, “Biraz düşünmek istiyorum” dedi. Arda'nın ailesi ve yakın çevresine danıştıktan sonra kararını bildireceği ileri sürüldü.

TURKIYE GAZETESİ