Takımda vatandaşı Kewell dışında birçok sarı-kırmızılı oyuncuyu tanıdığını anlatan Neill, şunları kaydetti: “Bunların içinde mesela Sabri'yi söyleyebiliriz. Franco ile 20 yaş altı takımında karşılaşmıştım. Onun haricinde kaptanımız Arda inanılmaz yetenekli bir futbolcu ve onunla antrenman yapmak için sabırsızlanıyorum. Elano, Baros, Nonda'yı tanıyorum. Bunlardan öte Tugay Kerimoğlu ile Blackburn Rovers'ta beraber oynadık. Çok değer verdiğim birisi, G.Saray'ı seven ve kalbinde yaşayan bir insan. O da çok olumlu şeyler söyledi. En önemlisi tabii Graeme Souness. Biliyorsunuz Souness'in G.Saray için ayrı bir önemi var. F.Bahçe galibiyetinden sonra bayrak dikmişti. O olayı da biliyorum.” Bir basın mensubunun”Sen de Souness gibi bayrak dikme geleneğini devam ettirebilir misin” şeklindeki bir sorusuna Neill, “Belki farklı bir şeyler yaratılabilir, ben de onun bir parçası olmaktan mutluluk duyarım' cevabını verdi. İmza töreninde, kulüp başkan yardımcısı Ali Haşhaş ve 1970'li yılların G.Saraylı ünlü savunma oyuncusu Muzaffer Sipahi hazır bulundu. Tören sonunda Neill, 12 numaralı formasını giyip, GSBonus şapkası ve atkısıyla bayrak önününde poz verdi.

HER YERDE OYNARIM

Neill, “Biraz önce hocamızla tanıştım, güzel bir konuşma geçti aramızda. Ben buraya elimden gelenin en iyisini yapmaya, G.Saray'a faydalı olmaya geldim” dedi. Sert futbolu ve çok kart görmesiyle ilgili bir soru üzerine, “Kart konusu biraz genç yaşımdayken idi. Defans yapmayı çok seviyorum. Topla oynamayı ve topu oyuna sokmayı çok seviyorum. Umarım bu tip özelliklerim G.Saray için yararlı olur. İlk 11'e girdikten sonra forvet bile oynayabilirim. Ama ben defans oyuncusuyum o yüzden defans bölgesinde her yerde oynayabilirim' diye konuştu.

Galatasaray değil Tottenham'ı seçti

G.Saray'ın teklifini reddeden Hollandalı golcü Nistelrooy, İngiltere'den Tottenham ile anlaşmak üzere. Türk spor basının da gündemini uzun süre meşgul eden Nistelrooy - Galatasaray flörtü, Hollandalı golcünün menajerinin "Nistelrooy, Türkiye'ye gitmeyecek” açıklaması ile sona ermişti. Yıldız oyuncunun menajeri ile pazartesi günü bir araya gelen Tottenham, 8.4 milyon euro önerdi.

Forvet için son aday McCarthy

Lucas Neill'in transferi ile savunmadaki problemine çözüm bulan G:Saray'da forvet arayışı sürüyor. Avustralyalı futbolcunun transferi için İngiltere'ye giden Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in, Ada'da Premierre Ligi ekiplerinden Blackburn'un golcüsü McCarthy için temasta bulunduğu öğrenildi. İngiliz ekibinde 4 yıldır forma giyen Güney Afrikalı futbolcunun bu sezon sözleşmesinin bitecek olmasının transfer olma ihtimalini arttırdığı belirtiliyor. McCarthy ile görüşmelerin olumlu sonuçlandığı, bu sezon 14 maçta 1 gol atabilen futbolcunun sarı-kırmızılı takımın teklifini olumlu karşıladığı belirtildi./yeni şafak