Milli futbolcunun durumunun iyi olduğu ve pazartesi gününe kadar tedavisinin devam edeceği de bildirildi

Galatasaray"da korkulan gerçek oldu, kaptan Arda Turan"da domuz gribi virüsü (H1N1) tespit edildi. Takıma verilen 2 günlük izni değerlendirmek için Roma"ya giden ve pazartesi günü burun akıntısı, ateş ve genel halsizlik şikayetleri başlayan milli yıldızın, Bakırköy Acıbadem Hastanesi"nde yapılan testlerinin dün açıklanan sonuçları pozitif çıktı.

Üç gündür antrenmanlara çıkmayan ve durumu iyiye giden sarı-kırmızılı futbolcu, virüsü takım arkadaşlarına bulaştırmaması için pazartesi gününe kadar evinde istirahat edecek. Bu sürenin en fazla 10 günü bulabileceği belirtilirken, genç kaptana, bol sıvı tüketmesi ve C vitamini alması uyarısında bulunuldu.

İlaç tedavisi uygulanan Arda"nın endişe edilecek bir durumunun olmadığı belirtildi. Kulüp doktoru Murat Çevik, “Arda"nın durumu o kadar kötü değil. Korkulacak bir şey yok. Etrafınızda gördüğünüz grip olan 100 kişiden 90"ı domuz gribi. Ateşlendi ve bir süre evinde istirahat edecek. Virüsü kimseye bulaştırmaması için böyle bir karar alındı” açıklamasını yaptı.

Prof. Ahmet Özdoğan ise “Normal bir grip. Bunun hiçbir riski yok. Beslenmesine dikkat edip, teması kesecek. Başka insanların arasına çıkmayacak” diye konuştu.

Espri gerçek oldu

Bu arada Arda Turan"ın 2 hafta önce Dinamo Bükreş maçı için gittiği Romanya"da yaptığı espri gerçek oldu.

Havaalanında takımı karşılamaya gelen gurbetçilerin yakın ilgisi yüzünden, “Arkadaşlar domuz gribi var. Çok fazla yakın temasta bulunmayalım” deyince, “Biz hasta değiliz” yanıtı almıştı. Bunun üzerine de Arda “Sizin olduğunuzu kim söyledi. Ben domuz gribiyim” esprisini yapmıştı.

"Hafif atlatır"

Ulusal Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Arda Turan"ın sporcu olması nedeniyle hastalığını daha hafif atlatabileceğini söyledi. Akın “Bir sporcu olarak eğer sağlıklı besleniyorsa, vücudun pekçok sistemi daha dengededir. O zaman vücut direnci artar ve hastalığın vücuttan temizlenmesi daha güçlü bir şekilde yapılır. Bu şu demek; hastalık çok şiddetli geçecekken şiddetli atlatacak, şiddetli geçecekken orta şiddetli atlatacak, orta şiddetli geçecekken hafif atlatacaktır” dedi./milliyet