Merhum oyuncu Derya Arbaş'ın annesi Zerrin Arbaş, kızının ölümünün ardından ilk kez Hey Canlı'ya konuştu. İşte bir annenin yürek burkan sözleri. Sözlerine ilginç bir tespitte bulunarak başlayan Zerrin Arbaş, Gece Melek ve Bizim Çocuklar filminde rol alan Uzay Heparı ve kızı Derya Arbaş gibi iki genç sanatçıyı yitirdiğimizi söylerken, "Genç insanların yok olup gitmesi çok acıklı." diye konuştu.

Derya Arbaş'ın yaşarken, hızlı ve asi bir hayat sürmesini, Kızılderili kanı
taşımasına bağlayan Anne Zerrin Arbaş, ünlü oyuncunun Kızılderili babası Dehl Berti'ye çektiğini söyledi. Kızını asla unutamadığını ve hatıralarında yaşattığını söyleyen Anne Arbaş, evin her yerini kızının resimleriyle süslemiş.

Vefatının üzerinden altı yıl geçmesine rağmen, Zerrin Arbaş halen kızının vefatına inanamıyor. Anne Zerrin Arbaş, " Yaşadıklarım yoksa bir rüya mıydı? Hala kızımın vefatına inanamıyorum." dedi.

Kızının özlemiyle yüreği yanan Zerrin Arbaş'ın sözleri yürekleri parçalıyor.
"Özlemek çok kötü bir şey. Özlem hissi olmasa zaten hayat çok kolay olacak. Sadece kendi kızım için değil, genç yaşta yitirdiğimiz tüm değerlere, Barış Akarsu'ya ve genç yaşta yitirdiğimiz şehitlerin ardından da ağlıyorum." derken gözyaşlarını tutamıyordu.

Yaşadığı evlat acısı öyle üzmüş ki Zerrin Arbaş'ı, "Bu acıyı yaşamamak içim keşke hiç Derya Arbaş'ı dünyaya getirmeseydim. En iyisi insanın çocuğu filan olmaması.Çocuğunuz olmazsa, böyle bir acıyı hissetmezsiniz."diyor.

Kızının ölüm nedeninin ise kalp krizi olduğunu açıklayan Zerrin Arbaş, uyuşturucu nedeniyle öldüğü iddialarının ise asparagas olduğunu belirtti.

GAZETEPORT