Avrupa"nın en büyük kongre merkezinin inşa edildiği Kuşadası Kongre Vadisi"nde araziyle ilgili yaşanan sorun çözümlendi. Hazine tarafından 49 yıllığına arazinin kiralanma işleminin gerçekleştirilmesiyle kredi alınması yönündeki engeller de ortadan kalkmış oldu.
Aynı zamanda Kongre Vadisi inşaatını yürüten Komer şirketinin inşaattan sorumlu yönetim kurulu üyesi de olan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Ankara"da Maliye Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan"ın onayı ile mülkiyet sorunun çözümlendiğini ve kredi"nin alınacak duruma gelindiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Kongre Vadisinin tapusu, Kuşadası Belediyesi"nin de büyük hissedar olduğunu KOMER AŞ"ye devrediliyor. Ankara"daki temaslarımız sonucunda, üst kullanım irtifak hakkı 49 yıllığına bize verilen Kongre Vadisi arazisinin, bankalara teminat göstererek, kredi almak için tapu talep ettik. İstediğimizi olumlu bulan Milli Emlak Genel Müdürlüğü resmi prosedürlere başlandı” dedi.
Kuşadası Kongre Vadisi"nin Kuşadası ve Ege Bölgesi"nde turizmin 12 aya yayılması yönünde önemli bir işlevi yerine getireceğini vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “ Bu işler sürerken, inşaatların hızının kesilmemesi ve programlara uygun olarak yürüyebilmek için gerekli olan taze paranın temini için Maliye Bakanlığımıza başvurduk. Bakanlığımız bize 49 yıllık irtifak hakkımız üzerine, tapuda ipotek konulabilmesi için gerekli izin yazısını bir gün içinde verdi. Böylece büyük bir zaman kazanmış olduk. Tapu işlemlerimiz devam ederken, biz krediyi almış ve inşaatlarımız büyük bir hızla tamamlamaya devam edeceğiz ” diye konuştu.