Didim Turizm Derneğince İlçede ilk kez gerçekleştirilen ve yabancı turistlere yönelik olarak yapılan Didim Turist Profil Araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Prof. Dr. Nihat Erdoğan"ın katkılarıyla ve 3 kişilik ekibin ilçedeki tüm otelleri dolaşarak 250 yabancı turisti denek olarak ele aldığı ve ortaya çıkan tablo daha önce tahmin edilen verileri de yanılttı. Didim"e gelen yabancı turistlerin yaş aralığına bakıldığında yüzde 53 ile 36-50 yaş grubu ilk sırada yer alırken, yüzde 20"lik dilimle 51-70 yaş arası grup ikinci sırada yer aldı. Yüzde 12"lik dilimle 26-30 yaş grubu, yüzde 7"lik dilimle 20 yaş ve altı, yüzde 6"lık dilimde ise 31-35 yaş arası yer alırken, 21-25 yaş grubu ise yüzde 2"lik dilimde kaldı. Anketteki diğer bir soruya göre de Yabancıların yüzde 43"lük bir oranlar Didim"i Tur acentelerinden öğrendiği ortaya çıkarken, yüzde 36 ile İnternet yüzde 11 tavsiye aracılığıyla, yüzde 9 diğer ve yüzde 1"likte gazete, reklam ve dergiler aracılığıyla tanıdıkları ortaya çıktı. Anketteki bir başka yöneltilen soru da ise mesleklerle ilgili olduğu görülürken Didim"e tatile gelenlerin yüzde 30"nun yönetici, yüzde 28"inin işçi, yüzde 17"sinin beyaz yakalı, yüzde 12"sinin tüccar, yüzde 5 "inin emekli, yüzde 8 çalışmadığı ortaya çıktı.
Ankete cevap veren turistlerin bir kısmının anketin yorum kısmına “problem"" olarak gördükleri konularla ilgili de bilgi istenirken turistlerin yüzde 50"sinin kaldıkları otellerden memnun olmadığı, yüzde 13"ünün hanutçuluktan şikayetçi olduğu, yüzde 10"nun barlardaki müzik yayınından rahatsız olduğu, yüzde 10"nun tur acentelerinde çalışanlarından rahatsız olduğu, yüzde 7"sinin fiyat tariflerinde yabancılara yapılan farklılıktan rahatsız olduğu, yüzde 7"sinin minibüslerin aşırı yolcu taşımasından şikayetçi olduğu, yüzde 3"de plaj kirliliğinden rahatsız olduğu ortaya çıktı.
Diğer yandan ise anketin yorumlanan olumlu tarafı ise Didim"e gelen yabancıların çok yaşlı olmadığı, genç turistinde ağırlıkta olduğu, tatile gelenlerin Acenteler aracılığıyla Didim"i tanıması paket turların önemini ortaya çıkardı. Ankette ayrıca Didim"in çokta ucuz bir yer olmadığı da ortaya çıkarken, her şey dahil sisteminin turistleri apart otellere yönlendirdiği ve gelecekte apart otellerinin ön plana çıkacağı tahmin ediliyor. Şehir içi ulaşımı gerçekleştiren minibüslerin yayılım ve sıklığıyla ilgili memnuniyet derecesinin yüksek olduğu da ankette öne çıkan sonuçlar arasında yer aldı.
Didim Turizm Derneğince yapılan anketin sonuçlarının gerek kamu kurum ve kuruluşlara, odalara ve sivil toplum örgütlerine dağıtılacağı ve yapılması gerekenlerle ilgili süreç içerisinde toplantıların ve görüşmelerin yapılacağı da öğrenildi.