Motor tutkunu gençleri yolculuk öncesi konuk eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, motor tutkunlarından gittikleri yerlerde Aydın"ı tanıtmalarını istedi.
Kendilerine "Rüzgar Avcıları" olarak adlandıran Aydınlı motor tutkunu bir gurup bir ay sürecek olan Suriye, İran, Lübnan, Ürdün ve Sudiarabistan gezisi öncesi Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i ziyaret ettiler. Aydın Belediyesinin kültür elçiliğini üstlenen motor tutkunu gençler gittikleri şehirlerin yetkilileriyle görüşüp Aydın Belediyesi tarafından kendilerine verilen Aydın"ın tanıtıcı dosyalarını iletecekler. Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in şahsi olarak ekonomik açıdan desteklediği motorcuların önümüzdeki günlerde yola çıkacağı öğrenildi.
Ziyarette konuşan İlhami Ortekin, motorcu gençlerin hayallerini yaşarken Aydın"a da hizmet edeceğini söyledi. Aydın"ın gelişmesi için yabancı ülkelerle kültür alışverişi yapılması gerektiğini belirten Ortekin, “Gençlerimiz motorlarının üstünde hem yeni yerler görecekler, hem de Aydınımızın kültür elçiliğini yaparak gittikleri şehirleri Aydın"a davet edecekler. İlk defa böyle bir uygulama yapıyoruz. Fakat bundan sonra belediye başkanı dahi olmasam İlhami Ortekin olarak bu gibi uygulamalara destek vereceğim” dedi.
Öte yandan; Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, aynı etkinlikte bisiklet yollarınının kullanımını teşfik etmek ve bisiklet sporunun gelişimize katkı sağlamak için Sağlıkspor bayan futbol takımı oyuncularına 20 adet bisiklet hediye etti.
Ziyaret sonunda belediyenin çıkış kapısına kadar motor tutkunu gençleri uğurlayan Ortekin, Rüzgar Avcılarının motorlarını binerek motorcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.