Nebil el Arabi, bugün Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed tarafından kabul edildi. irliği'nin Suriye'nin güvenlik ve istikrarına büyük bir özen gösterdiğini ve içişlerine her türlü yabancı müdahaleyi reddettiğini belirtti. Suriye'ye içerisinde bulunduğu krizi aşma konusunda yardımcı olmak istediklerini aktaran el Arabi, Arap Birliği'nin herhangi bir üyesine karşı karar alınma koridoru olmayacağı sözünü verdi.
 
Görüşmede Suriye'de reform sürecinin hızlandırılması bağlamında bir dizi pratik adım üzerinde görüş birliği sağlandığı belirtildi. Söz konusu adımlar hakkında ise bilgi verilmedi. Görüşmenin ardından döndüğü Kahire'de gazetecilere açıklama yapan Arabi, Esed'i "Tüm Suriye vatandaşlarının yeni bir döneme girildiğini hissedecek şekilde reformları bir takvime bağlı olarak hızlandırması için uyardığını" söyledi.
 
Görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el-Mikdat, Suriye'nin Arap Birliği'ndeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yusuf Ahmet, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Bin Hille ve el-Arabi'ye eşlik eden heyet katıldı.