YAZ tatilini ailesiyle Bodrum'da geçiren Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-faisal Al Suud'un, kaldığı otelin personeline ve güvenlik görevlilerine bahşiş olarak, içerisinde 5'er bin dolar bulunan zarflar dağıttığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan Kralı'nın dağıttığı bahşişi kabul eden Alman polisinin aksine, Türk jandarması prensin verdiği bahşiş zarfını iade etti.
Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın 9-11 Kasım tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'e yaptığı ziyaret sırasında, kendisine eşlik eden 10 motosikletli Alman polise toplam 24 bin dolar bahşiş verdiği ortaya çıkarken, kraliyet ailesinden Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud'un da en az kral kadar cömert olduğu anlaşıldı.
4 Temmuz tarihinde, eşi ve çocuklarıyla birklikte, Bodrum'a Kraliyet ailesine ait özel bir uçakla gelen ve 15 Temmuz'a kadar Yalı Beldesi'ndeki Kempinski Barbaros Bay Hotel'de tatil yapan Suudi Arabistan eski Kralı'nın oğlu Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud, otelden ayrılmadan bir gün önce kendilerine hizmet eden otel personeline teşekkür etmek istedi. Eşi, çocukları ve akrabalarının da bulunduğu 24 kişilik bir grupla Gökova koylarını, otel önünde demirleyen Golden Odeysse ve Golden Shadow isimli 80'er metre uzunluğunda iki süper lüks yatla gezen ve Bodrum tatilinden büyük keyif alan Prens Al Suud'un isteği üzerine otelin salonunda özel olarak teşekkür ve veda töreni düzenlendi.

DOLAR DOLU ZARFLAR DAĞITTI
Otelin yiyecek içecek bölümü sorumluları, ön büro müdürleri, özel güvenlik görevlilerine, geçirdiği güvenli, huzurlu, mutlu tatil nedeniyle birer teşekkür zarfı vermek istediğini söyleyen Prens, herkesin kabul etmesini dilediğini ifade etti. Törende bulunan, prensin güvenliğinden sorumlu jandarma subayı da zarfı, içinde ne olduğunu bilmeden aldı. Subay, zarfı açmadan, Bodrum Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Ergün Cebeci'ye götürdü.

JANDARMA ÇİÇEK EŞLİĞİNDE İADE ETTİ
Jandarma komutanlığında içinde para olduğu anlaşılınca kapağı bile açılmayan zarf, Binbaşı Ergün Cebeci'nin talimatıyla, kırmızı-beyaz gül ve karanfiller eşliğinde Prens'e geri götürüldü. Otelin 30 personeline beşer bin dolar bahşiş dağıtan Prens, çiçeklerle birlikte zarfı alınca biraz şaşırdı, biraz bozuldu. Çiçeği ve zarfı takdim eden komutan, “Türk askeri olarak tatil için veya ülkemize gelen herhangi bir kişinin güvenliğinden sorumluyuz. Siz bizim konuğumuzsunuz ve sizin güvenliğiniz için görevimizi yaptık. Her zaman sizi ülkemize bekleriz. Lütfen yaptığınız jesti red etmemizi yanlış anlamayın, Türk askeri veya hiçbir güvenlik görevlisinin bu tür bir tarz içinde olması beklenemez. Zarf subaylarımız tarafından bir davet zarfı olduğu sanılarak ve nezaket gereği alınmıştır, bunu bilmenizi isteriz'' dedi.

PRENS ÖZÜR DİLEDİ
Önce bozulan, ancak subayı dinledikten sonra elini sıkan, sarılıp teşekkür eden Prens Al Suud ise şunları söyledi:
“Çok alışık olmadığım bir durumla karşılaştığım için çok şaşırdım. Türk askerinin onurunu ve gururunu biliyorum. Bu nedenle sizi kırdıysam ben özür dilerim. Benim ve ailemin huzurlu bir ortamda tatil yapmamı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Bundan sonra Bodrum"u ve Türkiye"yi ikinci vatanım gibi görüyorum. Bu cennet bölgeye ciddi bir yatırım yapmak için ekonomi danışmanlarıma gerekli talimatları verdim.''