Gazetenin dünya haberlerinin yer aldığı sayfasında, "Daha önce yaz tatillerini Suriye ya da Mısır gibi ülkelerde geçiren Suudların, Kuveytlilerin ve Körfez ülkelerinden gelen diğer turistlerin, bu yıl kuzeye yönelerek, Türkiye’yi tercih ettikleri" belirtildi. 
 
Haberde, Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine dayandırılarak, Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten yapılan rezervasyonların yüzde 75 arttığı kaydedildi ve Ramazan öncesinde İstanbul ve Bursa gibi şehirlerdeki otellerin tamamen dolu olduğu bildirildi. 
Guardian, Muhammed El Menhali isimli Arap bir turistin, "Türkiye’ye geldik çünkü Arap ülkelerinde çok fazla sorun var. Genelde Mısır’a gidiyorduk ama kendimizi Türkiye’de daha güvende hissediyoruz" sözlerini aktardı. 
 
Ailesiyle birlikte Türkiye’de tatilde olan Hüsniye El Hamadi’nin ise "Türkiye’yi çok seviyorum. Kendimizi yabancı bir ülkede gibi hissetmiyoruz" sözlerine yer veren gazete, El Hamadi’nin tek şikayetinin çok az sayıda Türk’ün İngilizce ve Arapça bilmesi olduğunu yazdı. 
 
Türkiye’de, yaklaşık 1 milyon Arap bulunduğuna dikkati çeken Guardian’da şöyle denildi: "Uzun süre Arap komşularından ve Osmanlı geçmişinden uzaklaşan Türkiye’de bir zamanlar Arapça öğrenmek, sadece din bilginlerinin ihtiyaç duyacağı, gericilik gibi görünen bir şeydi. Şimdi özel dershanelerde Arapça kursları yaygınlaşıyor, mağazalar Arapça bilen eleman arıyor. 
İstanbul’un dışında Arap turistlerin diğer gözdesi Uzungöl ve Trabzon. Alman ve İngiliz turistleri cezbeden Antalya ve Fethiye’ye Araplar çok ilgi göstermiyor. Onlar yazın serin yerleri tercih ediyor. Aynı şekilde, Batı Avrupa ülkeleri Araplar için cazibesini yitirmeye başladı. Suudi Arabistan’da yaşayan Ürdünlü bir kadın, ’11 Eylül saldırılarından sonra İngiltere ve diğer ülkeler vizeyi zorlaştırdı. Türkiye Müslüman bir ülke. Kültürü bizim kültürümüze yakın. Helal kesim et sorunu yok. Örtülü kadınlar sorun yaşamıyor. Peçe yasaklandığı için Suudi kadınlar artık Fransa’ya gitmiyor’ diyor." 
 
Haberde, geçen birkaç yılda Türk hükümetinin Suriye, Katar, Lübnan, Yemen ve Ürdün gibi Arap ülkeleriyle vizeyi kaldırdığı da hatırlatıldı. (aa)