"Hayatımı tepetaklak etti, köşeye sıkıştırdı beni, sınırlarımı zorladı... Dibine kadar kendimden vazgeçmeyi, şefkati ve fedakârlığı öğretti bana. Peki, annem bana bunları niye hiç anlatmadı? Niye kimse bu konudan bahsetmiyor?"

İlk çocuklarının doğumuyla birlikte tasasız hayatları kesintiye uğramış genç bir çifti anlatan "Aramızda Bebek Var", genç bir annenin günlüğünden hareketle, hamilelik ve doğum tabusunu yıkıyor. Barbara hamileliği süresince bedenen ve ruhen bir çok değişim yaşayacak, bebek sahibi olmanın çift üzerindeki etkisi doğumdan sonra daha çok hissedilecektir... İki insan arasındaki yoğun bir beraberliğin kişileri nasıl ve nereye kadar değiştirebileceğini sorgulayan farklı bir öykü.

Louise Bourgoin ve Pio Marmaï'n yer aldığı film, ilk çocuklarıyla birlikte hayatları değişen bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Film; genç bir annenin günlüğünden hareketle hamilelik ve doğum tabusunu yıkıyor. Prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan film, Eliette Abecassis'in otobiyografik romanından sinemaya uyarlandı.

İlk kez 31.İstanbul Film Festivali kapsamında sinema meraklılarıyla buluşan "Aramızda Bebek Var" Remi Bezançon'un üçüncü uzun metraj filmi...

Yönetmen Remi Bezançon filmin Türkiye'de gösterimi hakkında şöyle konuştu:

"Aslında filmimin Türkiye'de gösterilmesinden korktum çünkü her ne kadar günlük yaşam içerisinde onu hissetmeseniz de burası %95'i Müslüman olan bir ülke; ama gelen tepkiler bu korkumun nedensiz olduğunu gösterdi ve beni tam tersine cesaretlendirdi. Türk seyircilerinin filmimde ne demek istediğimi çok iyi anladığını düşünüyorum"

"Aramızda Bebek Var" bu cuma gösterime giriyor...