'Sabahların Sultanı', 'Türkiye'nin en güvenilir kadını' Seda Sayan HABERTÜRK'te Saba Tümer'le Bu Gece'ye konuk oldu. Yeni albümünden, şöhret öncesi yıllara, televizyon programlarından evliliğine kadar Saba Tümer'in sorularına samimi yanıtlar verdi.

Yeni albümünde Issız Adam filmiyle ünlenen Anlamazdın şarkısını da okuyan Seda Sayan bu şarkı için ayrı bir özen gösterdiğini söyledi.

Zaman zaman ara verse de 17 yıldır sabah programları yapan Seda Sayan, "Şimdi sabah programı yapmamalıyım, diye düşünüyorum. Bir sürü insan yetiştirdim. Hepsi birbirine benzediler. Gençlere kalsın, ben de başka şeyler yapayım. Şimdi bir sürü arkadaşım benim yaptığım işi yapıyor, beceriyorlar da Şimdi arkadaşlarıma yeni kapı açayım diyorum." dedi.

TELEVİZYON PROGRAMI...

Televizyon için elinde farklı formatlar olduğunu,önümüzdeki sezon değişik şeyler yapacağını söyleyen Seda Sayan, "Her şey sıfırdan Başlayacak. Kendi şirketimi de kurabilirim.Bakacağım benim için hangisi hayırlıysa yoluma devam edeceğim. " dedi.

BABAM ERKEK GİBİ YETİŞTİRDİ, İYİ DE OLDU

"Hayat hikayemi bilmeyen yok. Programa davet ettiğim mağdurlardan bile kendime dair bir şey bulduğumda dile getiriyorum. Dört çocuklu bir ailenin ortanca çocuğuydum. Çok fakirdik. Tuvalet dışardaydık. Kardeşler birbirimizi uyandırırdık. Tuvalete gitmek için.Hayallerimde hep şarkıcı olmak vardı. Babamın da güzel bir sesi vardı. Sesimin güzelliği hep fark edilirdi. Öğretmenler radyo sınavlarına götürürdü. Düğün salonlarına gitmeye başladım. Babam korkuyordu. Bunun altından kalkamayız gözünden bakıyordu. Ben çok cabbardım. Bunda babamın da etklisi var. Babam erkek gibi yetiştirdi. İyi de olmuş bunun kendimi korumamda etkisi oldu. Hem güzel bir kadın olmak hem de kendini koruyor olmak iyi oldu. "

ÜSTTE ABLAMIN NİŞAN ELBİSESİ ALTTA ALAKASIZ BİR AYAKKABI

"İlk elbisem ablamın nişan tuvaletiydi. Paramız yoktu. Bir de her şey kolay olmalı ki babam müsaade etsin. Annem de hep destekti. Başından beri. O daha cesurdu. Babamla tartışamalarında da gözü kara olan annemdi. O zamanlar çözemiyordum ama bizim üzerimizde inanılmaz bir otoritesi vardır. Gözükaralığım annemdendir. Renklerim annemdir. Ama çoğu şeylerimin babama benzediğini söylediler.Ablamı dövüyordum. Çok fenaydım. Çok sessiz çok sakindi. Ben daha farfaraydım. Bütün Kadırga eski komuşularımız varsa bilirler. En son Savaş Ay ile gittiğimizde kalmamıştı artık. Beni hatırlayanlar varsa bilir. Böyle bir kızdım. Ablam tam aksine. Ailemin her ferdine çok düşkünüm. İki erkek kardeşim var, onlara da, yeğenlerime çok saygılıyım, çok severim onları. Güzel yetiştiler. Memnunum çok kenetlenmiş bir aileyiz, Allah ayırmasın."

Ablasının nişan elbisesiyle sahneye çıktığını anlatan Seda Sayan, şöyle devam etti: "O elbiseyle 8 tane düğün salonu geziyordum, altında alakasız bir ayakkabı. Sonra tavernalar, sahilde...Oralarda çalıştım. Sonra okuldan attılar, geç gidiyorum, yapmak da çok zor. Aileme bakmak istiyordum..Şimdi çok isterdim. Keşke imkanlarım olsaydı. Eşime ailesi özveride bulundu, eğitimini aldı. Ben hiçbir zaman babamın ne iş yaptığı sorusuna cevap veremezdim. Hiçbir zaman şu işi yapıyor diyemedim. Her işi yapıyordu.

HEM DAYAK YİYOR HEM DE KORUYORDUM

Neden babamın parası yok, neden para kazanamıyor diye hep konuşurduk. Herkes bir şekilde karşısından çıkarıyordu sinirini. Ben babamın son nefesine kadar duasını aldığımı biliyordum. Ona en çok kıyamayan bendim. Babam yüzünden dayak da yedim. Hem dayak yiyordum hem de onu koruyordum. Şimdi olsam daha farklı davranırdım ama o zaman bile bu farkı görebiliyordum. Babamı kötü halde görmek beni inanılmaz üzüyordu. O yüzden programlarımda baba babadır, anne annedir diyordum. Hiçbir zaman yargılanmazlar, diyorum. Programımda neler görüyorum. Annem hep bizi korumuş, çok güzel kadınmış. Dört çocuklu annemi hala istemeye gelen varmış. O kadar zulme babamın yaptıklarına rağmen onu kötü halde görmek beni inanılmaz üzüyordu.Babamın Onur'u tanımasını çok isterdim. Türkü aşığı bir insandı. Tam onun kafasındaki damat modeliydi.

OĞULCAN CANLI YAYINDA

Seda Sayan tam da anneliğin dünyanın en güzel şeyi olduğunu, Oğulcan'ın hayatındaki en değerli varlık olduğunu anlatırken canlı yayına Oğulcan Engin bağlandı. Ana-oğulun duygusal anlar yaşadığı konuşmada Seda Sayan önce "Çocuğumu neden bu saate kadar uyutmadınız?" şeklinde yarı esprilibir sitemde bulundu, sonra da "Anne dedi ya aklımı aldı. Ben de anneme öyle dolu dolu anne derdim. Oğulcan beni hiç nahçup etmedi. Çok iyi bir çocuk. Daha küçükğünden beri 3 tane ayakkabı varsa iki tanesini yok etmiştir. Birilerine vermiştir. Onun yaptığı yardımları sana anlatamam. Bu kadar vicdanlı..." dedi. Seda Sayan Oğulcan'ın babası Sinan Engin için de "Allah razı olsun. İyi adamdır, çok iyi babadır." dedi.

BANA TAŞ BEBEK DEDİLER, GÖNÜL YAZAR'DAN ÖZÜR DİLEDİM

Kıyafetlerini kendisinin seçtiğini ve denemeden aldığını anlatan Seda Sayan şöyle devam etti:

"Çocukluğumda Aksaray'da yer altı afişinde Gönül Akkor'un afişleri vardı. Gidip gidip öperdim. Ama ben büyüklerime çok saygılıyım. Aklına kim geliyorsa. Muazzez Abacı'ya hayranım. Bana taş bebek dediklerinde gidip Gönül Yazar'dan özür diledim. Bu onun ünvanıydı. O da bana 'Olur mu böyle şey, sana da desinler' dedi. Her zaman benden büyüklere çok saygım olmuştur. Ki Bülent Ersoy her zaman söyler. O da anlatır. Hepsine saygım sonsuzdur. Emel Hanım'ı hayran hayran izledim ve dinledim çok güzel, ışıl ışıl. Senden önceki jenerasyonun kıymetini bilmen gerek. "

EN GÜVENİLİR KADIN

"Yani Türkiye'deki en güvenilen isim. Yani ağzınızdan çıkan her söze inanılan isim. Yüklediği misyon var. Her şeye dikkat ediyorsunuz. Mahçup olmamaya çalışıyorum. Biraz da korkutucu. Bu beni başka bir yerelere de taşıyacaktır.

Kadınlar için yapacağım çok şey var. Politikaya girmeden nasıl yaparım bilmiyorum. Abdülkadir Aksu ile konuşacağım projelerim var. Bu projeyi hayata geçirmeliyim. Kadınlar çok mağdur. Parçalanmış hayatlar, çocuklar yalnız yetişliyor. Öyle bir şey yapmalıyız ki kadınla çocuğu ayırmamalıyız. Bunu şu an Kadir Topbaş yapıyor. İSMEK çok önemli bir hizmet...Ben ne yapabilirm ki diyen çok insan var. Yapacağı işleri bir zaman sonra paraya çevirebilir insanlar. Bunu Başbakan'a da ileteceğim.

KADINLAR İÇİN PROJELER

Hükümetin yapması gereken bir şey. Televizyondan yapılacak bir şey değil. Sığınma evleri açılacak. Başbakan'a gidip sunmamla ilgili bir şey bu. Kadınlarımızı çalıştıracağız, çoluk çocuğuna bakacak, ayaklarının üzerinde duracak. Kadınlar ailesindeki herkesin oyunun gideceği yeri belirleyebilir. Hayata dair her şeyi kadın bilir. Fiyatlardan o haberdardır. Ama biz ne yapıyoruz, kadınlardan oy isterken onlar için bir şey yapmıyoruz. Ben gecekondu çocuğuyum belki o yüzden onları çok iyi anlıyorum. O anlatırken ben onları yaşadığım için anlıyorum. Kadınlar benim bu konuda bir şey yapacağımı biliyorlar. Bana ayrılan zaman dilimi içinde bir işe yarayacak bir şey yapmaya özen gösteriyorum.

ONUR ŞAN

Canlı yayındaki bir diğer sürpriz de eşi Onur Şan...Telefonla yayına katılan Şan, "Saat kaç oldu eve almayacağım seni ama! Bana telefonlar geliyor Seda akşam programına mı başladı diye..Çok şanslıyım. Ben şimdi izliyorum. İnanılmaz derecede samimi. Programa gelmeden önceki Seda arasında en ufak bir fark yok. O yüzden ben kendisiyle gurur duyuyorum. Gurur duymam için birçok sebep var. Eşim olmasının yanında bu kadar yıl ekranda kalmak çok zor bir şeydir. Onun her halini seviyorum." deyip karşılıklı güzel sözlerden sonra Seda Sayan'a 'Hadi çabuk gel' dedi.

İLLE DE ÇOCUK DİYE BİR DERDİMİZ YOK

Seda Sayan şöyle devam etti: "Her ay yazıyorlar. Doktorumun adını veriyorum. Tüp bebekçi değil. Anormal bir durum yok ki. Tüp bebek de anormal bir durum değil ki. Böyle bir şeyimiz yok. İlle de çocuk diye bir derdimiz yok. Bu ara o kadar yoğunuz ki birbirimizin tadını çıkarmak istiyoruz. Tabi ki elimi çabuk tutmalıyım. Ama benim anne olmak için her şeyim yerinde. Yaşımı 50 yaptılar, Yaş farkı 10'du, 15 oldu en son 26 yuh dedik. Niye bunu yapıyorsunuz, kim bundan mutlu olabilir? Eşimden mi, benden mi intikam alıyorsun? Bu adam kaç yaşında ben kaç yaşındayım yahu? 30 yaşında ben o zaman 56'mıyım! Sormak işlerine gelmiyor. Böyle. 12 yaş fark var aramızda. Bu önemli bir şey mi?"

Habertürk