Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Gümüş başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı. Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 1.İdare Mahkemesinin 2009/1682 sayılı kararına istinaden 07 Aralık 2006 tarih 269 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi hususu görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 1157 ada 397 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 167,93 m2 yüzölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.
Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 1177 ada 281 parselde kayıtlı İmar planına göre yolda kalan taşınmazın kamulaştırılmasını teminen 3194 sayılı kanunun 10.maddesi gereğince 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına alınması hususu görüşülmek üzere oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

22 Şubat 2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği daha önce ihdas edilmiş olan ve emeklilik nedeni ile boşalan 1 adet işçi kadrosunun iptali oy birliği ile kabul edildi.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin 24"ncü maddesi çerçevesinde çalışmalarına devam eden 3 adet geçici işçinin 12 ay süre ile çalıştırılmaları oy birliği ile kabul edildi.

Aydın Belediyesi Özel Servis Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hususu görüşülmek üzere oy birliği ile Ulaşım ve Trafik Komisyonuna havale edildi. Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar hakkındaki yönetmelik hükümleri gereği hazırlanan 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planın yenilenmesi hususu görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin tamamlanmasından sonra gündem dışı 2 madde gündeme alınarak görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin tarihi 10 Aralık 2009 Perşembe günü saat 17.00 olarak belirlendi.