Toplantıda birlik mesajları veren Vali Coş"a CHP"li meclis üyelerinin aynı şekilde karşılık vermesi üzerine aradaki buzlar eridi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı ikinci toplantısı öncesinde, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Aydın'da göreve başladıktan sonra meclis üyeleri ile arzu ettiği diyaloğu kuramadığını belirterek, bireysel ilişkilerden ziyade, kurumsal ilişkilerin Aydın için yararlı olacağına inandığını dile getirdi. Monologdan yana değil, diyalogdan yana olduğunu kaydeden Vali Coş, “Geçmişe değil, geleceğe bakılması gerekmektedir. Geçmişte iyi yapmadığımız işler olabilir. Ama oradan çıkaracağımız derslerle, vatandaşımızın sıkıntılarını çözmek için güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Ben üzerine düşeni yapmaya hazırım. İlimizin sorunlarının çözümünde, İl Genel Meclisi üyelerinin bize yardımcı olmasını istiyorum. İl Genel Meclis üyeleri kamu kurumları ile vatandaş arasında köprü vazifesi yapıyor. Bizim de vatandaşın nabzını iyi tutmamız lazım. Bu nedenle azami ölçüde işbirliği yapma kararlılığındayız. Birlikte hareket ettiğimiz sürece, Aydın'ın çözemeyeceği hiç bir sorunu olmayacağına inanıyorum. Bireysel olarak yanlış çalışmalar olmuş olabilir. Bunların düzeltilmesi gerekir. Bana her türlü sorun dolayısıyla 24 saat ulaşabilirsiniz. Aydın"ın menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket etmeliyiz. Bugünkü ziyaretimin ana sebebi olan 2010 bütçesinin hayırlı olsun. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen siz değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

“SUSKUNLUKLA, KÜSKÜNLÜKLE BİR ŞEY ÇÖZÜLEMEZ”
Vali Hüseyin Avni Coş"un konuşmasının ardından söz alan CHP"li meclis üyesi Zekeriya Öner ise suskunlukla küskünle bir şeyin çözülemeyeceğini dikkat çekerek, “Birbirimizi güvenmek ve kucaklamak zorundayız. Suskunlukla, küskünlükle bir yerlere varamayız. Biz konuşarak, diyalogla sorunları çözebiliriz” diyerek aradaki buzların eridiğini gösterdi.
Bilindiği gibi, Aydın İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz ayki toplantısında bazı CHP ve MHP'li İl Genel Meclis üyeleri, Vali Coş'un basına uyguladığı kurallar nedeniyle sert bir şekilde eleştirmiş ve Coş'un İl Özel İdarede kurulacak Basın Yayın Bölümüne DSİ'de çalışan birinin atamasına tepki göstermişti. Bunun üzerine Vali Coş da yaptığı açıklamada İl Genel Meclisi üyeleri hakkında "Onların söylediklerinin hiç bir kıymeti yok, o sözler bizim tarafımızdan dikkate alınmaz" şeklinde konuşmuştu. Yaşanan bu gelişmeleirn ardından İl Genel Meclisi'nin aldığı bir çok kararın Vali Coş tarafından tekrar görüşülmek üzere Meclis'e gönderildiği görülmüştü.