İtalya'daki Milano Moda Haftası'nda podyumun hemen arkasında hazırlıklarını yapan modellerin, dinlenme aralarında dünya çapında yazarların kitaplarını okuduğunu, aralarında Nobelli Türk yazar Orhan Pamuk'un da bulunduğunu biliyor muydunuz?

Defile arası, biraz mola! Podyumun hemen arkasında dinlenmeye çalışan modeller, ellerinden düşürmedikleri Orhan Pamuk'un Kar romanıyla stres atmaya, kafa dağıtmaya çalışıyor.

Modanın beşiği Milano'da son sürat devam eden moda haftasında, saçlarında bigudileri, onca koşuşturma ve fotoğrafçıların flaşları altında kitap okuyan modeller, sanılanın aksine hiç de hafif kitaplar okumuyor; dünyaca ünlü romancıların kitaplarına sığınıyor.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi için haberi hazırlayan ünlü fotoğrafçı Laura Villani'nin objektifinden yansıyanlar, birbirinden güzel genç kızların ilk tercihlerinin Nobelli Türk yazar Orhan Pamuk'un Kar romanı olduğunu da ortaya çıkardı. "Top modeller defile aralarında ne yapıyor?" başlıklı yazıda, modellerin podyuma çıkmak için sıralarını beklerken kitap okuyarak stres attıkları belirtildi.

Milano Moda Haftası'nda en itibar gören yazar Pamuk'u John Steinbeck, Jose Saramago, Isabel Allende, John Le Carre gibi yazarlar izliyor.

EDEBİYATIN ARMANİ'SİNİ OKU!
Habere göre birbirinden güzel mankenler her defile öncesi, üstelik de o hengame içinde, çevrelerinde koşturan onca insana ve tüm o gürültüye aldırmadan, rahatlamak için Orhan Pamuk kitaplarını ellerinden düşürmüyor.

EN ÇOK KAR OKUNUYOR
Corriere'de yayınlanan bir sayfa yazının göbeğine yerleştirilen fotoğrafta, elinde Nobelli yazarın "Kar" romanını tutan manken de bunun bir kanıtı. "Neve-Kar Orhan Pamuk" yazılı kitabı elinde tutan manken, en çok okunan yazarlardan birinin Orhan Pamuk olduğunu gösteriyor.

Üstelik göründüğü kadarıyla da, romanın son sayfalarına da gelmiş çoktan... Isabel Allende, John Le Carre, Emily Bronte, Grace Coddington, Monika Szwaja, J.K. Rowling (Harry Potter) de okunan kitaplar arasında. Bu durum mankenler arasında, "Okuyacaksan, edebiyatın Armani'sini okuyacaksın" prensibinin yerleştiğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

GAZETEPORT