Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi borcu nedeniyle araçların bağlanmayacağını bildirdi.

Bakan Unakıtan, yaptığı yazılı açıklamada, motorlu taşıtlar vergisi ödenmemiş taşıtların fenni muayenelerini yaptırmamaları yönündeki sıkıntıların giderildiğini kaydetti.

Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:
“Geçen hafta Meclis'te kabul edilerek yasalaşan 5766 sayılı kanunla motorlu taşıtlar vergisi ödenmemiş taşıtların fenni muayenelerini yaptırmamaları yönündeki sıkıntılar giderildi. Taşıtlar motorlu taşıtlar vergisinden oluşan borçları taksitlendirildiği takdirde fenni muayenelerine izin verilmesi imkanı getirildi.

Bu düzenleme dikkate alınarak, bugüne kadar taksitlendirme kapsamı dışında tutulan motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zamları, taşıt ile ilişkili olan trafik idari para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu'na göre verilen idari para cezaları, otoyollardan kaçak geçiş yapan araçlar ile ilgili olarak tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarından olan alacakları taksitlendirme kapsamına alındı. Taksitlendirilmesi uygun görülen bu tür borcu bulunan mükelleflerin taksitlendirmeye taleplerinin ilgili verdi dairelerince sonuçlandırılması yönünde yetik devri yapılacak ve bu tür borçlarını taksitlendiren mükellefler, araçlarının fenni muayenesini yaptırabilecekler.”