2008 yılı sonuna kadar Türkiye çapında 189"u sabit, 80"i gezici olmak üzere toplam 269 adet yeni araç muayene istasyonu açarak ülke çapında uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTÜRK, Aydın"daki Merkez İstasyonu"na ek olarak Söke ve Nazilli ilçelerinde olmak üzere toplam 3 noktada faaliyet göstermeye başladı. Aydın Araç Muayene İstasyonları, “AKTUR Araç Muayene İstasyonu İşletmeciliği A.Ş. tarafından işletilecek.
Türkiye genelinde ilk TÜVTÜRK araç muayene istasyonunun Elazığ"da açılmasının ardından sırasıyla Trabzon, Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Niğde, Denizli, Adana, Kırşehir, Kilis, Adıyaman, Karaman, Nevşehir, Sakarya, Yalova, İzmir, Siirt ve Konya illerinde hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan TÜVTÜRK Ege Bölge Müdürü Erhan Çarkçı “Modern araç muayene istasyonları zincirinin yeni halkasını Aydın"da hizmete açtık. Fren tertibatından direksiyon sistemine ve hatta süspansiyon sistemine kadar toplam 100 noktayı kontrol ediyoruz. Şase, motor, plaka ve görüntü kontrolünü daha ileriye taşıyoruz” dedi.
TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında Cumartesi günü dahil olmak üzere haftanın 6 günü hizmet vereceklerini belirten Çarkçı, günlük 140 araca muayene hizmeti verebileceklerini söyledi.
Hedeflerinin diğer illerde olduğu gibi Aydın"da da en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade eden Erhan Çarkçı “Türkiye'de trafikte seyreden sağlıklı araç sayısının az olmasının trafik kazalarına yol açtığını görüyoruz. TÜVTÜRK'ün uluslararası standartlarda araç muayenesi ile trafik ve araç güvenliğinin artmasını ve böylece kusurlu araçlardan dolayı oluşan trafik kazalarını minimize etmeyi hedefliyoruz” dedi.