Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayenesinde Kuzey-Güney ayrımının sona erdiğini, bugünden itibaren araçların Türkiye"nin her yerinde muayene ettirilebileceğini bildirerek, ayrıca 15 Mart"tan sonra muayenede randevulu sisteme geçeceklerini söyledi.

Bir grup basın mensubu ile sohbet toplantısı düzenleyen Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayene istasyonlarının Kuzey-Güney ayrımının nedeniyle sürekli şikayet edildiğini ifade ederek, "Kuzey illerinde kayıtlı plakası olan araçların Güneyde, Güneyde olan Kuzey illerinde araç muayenesi yapılamıyordu. Çünkü ihalede şartlar öyleydi. Danıştay uygunluk görüşü alınarak yapılan mevzuat ve yönetmelik değişikliği ile bu iş bitti. Yarın sabahtan itibaren Kuzey-Güney ayrımı kalkıyor. Yarın vatandaşların tamamı her istasyonda araçlarını muayenesini yaptırabilecek" diye konuştu.

Muayenede randevulu sisteme de 15 Mart"tan itibaren geçeceklerini kaydeden Aydın, randevuların internet üzerinden alınacağını ifade etti. Sinop, Rize, Giresun ve Tunceli olmak üzere açılmayan dört muayene istasyonu kaldığını belirten Aydın, Türkiye genelinde 1 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında 503 bin 626 aracın muayenesinin yapıldığını dile getirdi.

Yapılan muayenelerde 139 bin 482 aracın ağır kusurlu, 31 bin 138"inin kusurlu, 4 bin 94 aracın emniyetsiz, 328 bin 912 aracın ise hafif kusurlu çıktığına dikkat çeken Aydın, geçiş döneminde olduğu için muayeneleri gevşek bıraktıklarını, 2 yıl sonra bunu sıkılaştıracaklarını söyledi.